[Žinios trumpai] Šanchajuje totalus košmaras, JAV evakuoja savo piliečius  ()

Didžiausias Kinijos miestas Šanchajus pradėjo jau trečią žiauraus karantino savaitę, kai beviltiškai alkani gyventojai protestuoja prieš maisto trūkumą, šturmuoja tiekimo punktus, laužo užtvaras gatvėse ir grumiasi su tvarkos vykdytojais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šalis išgyvena didžiausią protrūkį nuo pirmosios viruso bangos pabaigos 2020 m. pradžioje ir, siekdama išlaisvinti miestą nuo viruso, Kinijos valdžia 26 milijonams gyventojų taiko žiaurią „nulinio Covido“ politiką.

Vykdant Kinijos nuolatinę viruso kontrolę, visi, kuriems nustatytas teigiamas testo rezultatas, net jei yra besimptomiai atvejai arba sergama lengva forma, turi būti izoliuoti nuo neužkrėstų žmonių.

Miestas atidarė didžiulius izoliacijos centrus dešimtims tūkstančių žmonių.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6214

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Naktimis dronai patruliavo gatvėse ir perspėjo žmones laikytis Covido taisyklių bei nedainuoti savo balkonuose.

Moteriškas drono balsas klausytojams sakė: „Suvaldykite savo sielos laisvės troškulį. Neatidarykite langų ir nedainuokite.“

Naujoji karantino tvarka leidžia laisvai judėti tik sveikatos priežiūros darbuotojams, savanoriams, siuntų pristatymo darbuotojams ir asmenims, turintiems specialų leidimą.

Griežtos taisyklės reiškia, kad karantine esantys gyventojai turi užsisakyti maisto arba laukti, kol valdžia pristatys maistą, o vyriausybė pripažino, kad vėluojama paskirstyti prekes.

 

Socialiniuose tinkluose paskelbtoje filmuotoje medžiagoje matyti, kaip beviltiškai miesto gyventojai protestuoja prieš maisto trūkumą, skanduoja „norime atsargų“ iš savo butų ir daužo puodus savo balkonuose.

JAV valstybės departamentas taip pat nurodė darbuotojams, kuriems nėra būtina būti Šanchajuje, palikti miestą dėl griežtų apribojimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(25)
(3)
(22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: