[Žinios trumpai] Viskas, nuskendęs Rusijos kreiseris „Moskva“ jau tapo Ukrainos nuosavybe  ()

Trolinimo nedraudžia jokios tarptautinės konvencijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-22 [Žinios trumpai] Viskas, nuskendęs Rusijos kreiseris „Moskva“ jau tapo Ukrainos nuosavybe  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Balandžio 13 dieną raketinis kreiseris „Moskva“ buvo atakuotas dviem ukrainietiškomis priešlaivinėmis raketomis „Neptun“. Kitą dieną Juodosios jūros laivyno flagmanas ir Rusijos pasididžiavimas nuskendo.

Rusija niekada neužsiminė apie galimybę, kad jį nuskandino iš esmės laivyno neturinti Ukraina - tai būtų gėda. Taigi, buvo meluojama, kad įvyko gaisras, sprogimas ir galiausiai „Moskva“ nuskendo buksyruojama per audringus vandenis.

Štai rusiška audra:

 

„Moskva“ su visa savo įspūdinga ginkluote atgulė 45-50 metrų gylyje. Kada nors šį laivą tikrai lankys narai. Bet dabar tai - jūreivių (įskaitant ir šauktinius) šeimų tragedijos vieta bei viena saldžiausių Ukrainos pergalių kare.

Dabar kreiserio „Moskva“ nuolaužos buvo paskelbtos Ukrainos povandeninio paveldo objektu nr. 2064. Pagal oficialius dokumentus, tai - retas technikos objektas. Teigiama, kad į kreiserį bus galima pamatyti ir be nardymo.

 

Taigi, dabar „Moskva“ - Ukrainos paveldo objektas. Ir Ukraina turi tokią teisę, nes laivas guli Ukrainos ekonominėje zonoje. Kadaise Gyvačių salos gynėjų pasiųstas laivas dabar yra Ukrainos nuosavybė. Aišku, Rusija to nepaisys, bet tai - puiki proga rusams priminti ant vis dar skaudančios žaizdos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(0)
(14)

Komentarai ()