[Žinios trumpai] JAV pradeda planą, kaip nusiurbti visą rusiško intelekto grietinėlę  (5)

Agentūros teigimu, Baltieji rūmai rengia planą atimti iš Rusijos vadovybės mokslo, technologijų, inžinerijos ir matematikos specialistus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-02 [Žinios trumpai] JAV pradeda planą, kaip nusiurbti visą rusiško intelekto grietinėlę  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltieji rūmai svarsto galimybę panaikinti vizų režimą aukštąjį išsilavinimą turintiems rusams, kad pritrauktų juos dirbti į JAV. Tai penktadienį pranešė „Bloomberg“.

Agentūros teigimu, JAV valdžia rengia planą atimti iš Rusijos vadovybės mokslo, technologijų, inžinerijos ir matematikos specialistus. „Bloomberg“ aiškina, kad iniciatyva buvo įtraukta į ketvirtadienį parlamentarams išsiųstą prašymą skirti daugiau lėšų padėti Ukrainai.

„Bloomberg“ teigimu, JAV nori įdarbinti magistrus ir doktorantus, turinčius patirties puslaidininkių, kosmoso technologijų, kibernetinio saugumo, pažangių technologijų ir kompiuterinių sistemų, branduolinių technologijų, dirbtinio intelekto, raketų variklių kūrimo ir kitose srityse.

Anoniminis Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo tarybos atstovas agentūrai patvirtino, kad iniciatyva artimiausiu metu siekiama „susilpninti aukštųjų technologijų išteklius“ Rusijos Federacijoje, o ilguoju laikotarpiu – „sugriauti inovacijas“ Rusijoje, kartu stiprinant JAV ekonomiką ir nacionalinį saugumą.

 

„Rospatent“ pavaldžios federalinio pramoninės nuosavybės instituto direktorius Olegas Neretinas anksčiau teigė, kad Rusijos mokslininkų ir išradėjų moksliniai tyrimai liks Rusijos Federacijoje, jiems bus taikomos sankcijos, jei jie bus atskleisti už Rusijos sienų. Anot jo, dabar svarbu sukurti patogias sąlygas ir jauniems mokslininkams, ir Rusijoje besikuriantiems žinomiems specialistams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(41)
(1)
(40)

Komentarai (5)