[Žinios trumpai] Rusijoje beviltiška situacija dėl IT specialistų: visi bėga, juos pakeis kaliniai  (3)

Vakarų sankcijų ir karo Ukrainoje pasekmė – masinis užsienio kompanijų pasitraukimas iš Rusijos, kartu išsivedant ir būrius patyrusių IT specialistų. Skaičiuojama, kad nuo invazijos pradžios vasario 24 dieną, iš šalies išvyko mažiausiai 200 000 darbuotojų. Žiniasklaidos kanalas „Cnews“ pranešė, kad kovo pabaigoje buvo apie 95 000 laisvų darbo vietų IT srityje. Panašiai kalba ir Rusijos elektroninių komunikacijų asociacija (RAEC) minėdama apie 100 000 IT darbuotojų, išvykusių į naujas darbo vietas JAV, Vokietijoje, Sakartvele, Kipre ir Kanadoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-09 [Žinios trumpai] Rusijoje beviltiška situacija dėl IT specialistų: visi bėga, juos pakeis kaliniai  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Technologijų sektoriui kenčiant nuo darbuotojų trūkumo, Rusijos valdžia svarsto apie „priverstinio IT darbo“ galimybes kalėjimuose. Pasak Federalinės bausmių atlikimo įstaigų tarnybos vadovo pavaduotojo Aleksandro Chabarovo, su tokia idėja kreipiasi daug šalies verslininkų, kurie ieško būdų, kaip kompensuoti protų nutekėjimus. Galvojama apie įkalinimo bausmes atliekančių IT specialistų nuotolinį darbą šalies įmonėse.

Rusijoje kalinčių asmenų labai daug – jų skaičius siekia 874 161. Padalinus visos Rusijos gyventojų skaičiui, kiekvienam 100 000 gyventojų tektų po beveik 615 kalinių. Tiesa, nėra žinoma, kiek iš jų turi reikalingų IT įgūdžių. Bet, juk sakoma, kad iš bado ir šuo varškę ėsti ima.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(13)
(2)
(11)

Komentarai (3)