[Žinios trumpai] Imasi dar negirdėto degtinės gamybos būdo: bus absoliučiai unikalus gėrimas, skelbiama ir jo kaina  ()

Startuolis „Air Company“ imasi degtinės gamybos. Bet ne taip, kaip tai daroma tradiciškai. Kiekvienas „Air Company“ degtinės gurkšnis ne tik svaigins, bet ir skaidrins orą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Degtinė yra stiprus alkoholinis gėrimas iš etilo alkoholio. O etilo alkoholio (etanolis) cheminė formulė yra C₂H₅OH. Etanolis įprastai gaminamas, fermentuojant angliavandenius, bet šį paprastą junginį laboratorijoje galima gauti ir kitaip, be mielių.

„Air Company“ elektrolizuoja vandenį \((2H₂O \xrightarrow[]{e⁻}2H₂ + O₂ )\), o gautą vandenilį ir deguonį leidžia į anglies konversijos reaktorių, kuriame jie susitinka su CO₂. O₂, H₂ ir CO₂ susitikimas baigiasi žmonių vartojimui tinkamu etanoliu C₂H₅OH.

O čia geroji dalis – „Air Company“ naudoja iš įvairių pramoninės taršos šaltinių surinktą CO₂. Kitaip tariant, „Air Company“ degtinės gėrimas yra praktiškai draugiškas aplinkai. Tiesa, 750 ml „Air Company“ degtinės butelis kainuoja apie 65 dolerius.

 

„Air Company“ norėtų išplėsti savo produkciją. Iš surinkto CO₂ galima gaminti įvairius produktus – dezinfekantus, kosmetiką, tirpiklius ir degalus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(9)
(7)

Komentarai ()