[Žinios trumpai] Buvęs Rusijos komunistas buvo sučiuptas bandantis kirsti JAV ir Meksikos sieną – dingęs buvo nuo pat Ukrainos karo pradžios  ()

Kamenščikovas Dūmos posėdžiuose nepasirodė nuo vasario pabaigos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad Rusijos politikas, viešai pasipriešinęs savo šalies invazijai į Ukrainą, buvo sulaikytas prie JAV ir Meksikos sienos.

Viktoras Kamenščikovas buvo komunistų partijos narys, buvo deputatu Primorės srities Dūmoje, Vladivostoke, Rusijos Tolimuosiuose Rytuose.

„RIA Novosti“ pranešė, kad šaltinis informavo Rusijos valstybinę naujienų agentūrą, kad Kamenščikovas buvo suimtas, nors „kol kas tiksliai nežinoma, už ką – tikriausiai, dėl neteisėtą sienos kirtimą“.

Ataskaitoje nenurodyta, kur jis buvo sulaikytas, o „Newsweek“ susisiekė su JAV muitine ir sienų apsauga (CBP) dėl komentarų.

RIA nurodė, kad Kamenščikovas Dūmos posėdžiuose nepasirodė nuo vasario pabaigos, kai viešai priešinosi invazijai į Ukrainą, Rusijoje žinoma kaip „specialioji karinė operacija“.

Dūmos šaltinis laikraščiui „Kommersant“ sakė: „Neturime informacijos, kur jis dabar yra“.

Vasario 27 d. 31 metų Kamenščikovas pateikė prašymą pasitraukti iš komunistų partijos, jo partijai pripažinus apsiskelbusių Donecko ir Luhansko liaudies respublikų nepriklausomybę.

Pasak „Kommersant“, jis sakė, kad „nesutinku su partijos vadovybės pozicija“ remiant „karines operacijas Ukrainoje ir Rusijos karių panaudojimą kaimyninės valstybės teritorijoje“.

 

Kovo 5 d. duodamas interviu sibreal.org jis tvirtino, kad politikai, įskaitant jo partijos narius, apgavo deputatus balsuodami už karinę invaziją.

Jis teigė, kad Komunistų partijos lyderis Genadijus Ziuganovas ir ultranacionalistinės Rusijos Liberalų demokratų partijos (LPDR) lyderis Vladimiras Žirinovskis, miręs po ilgos ligos balandžio 6 d., apie Vladimiro Putino karo planus žinojo iš anksto.

Rusams, kurie nepritaria karui Ukrainoje, gresia areštas ir įkalinimas. Rusijos parlamentas balandį priėmė įstatymą, pagal kurį piliečiams, skleidusiems, jo teigimu, „netikrą“ informaciją apie kariuomenę, gali grėsti iki 15 metų kalėjimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(2)
(5)

Komentarai ()