[Žinios trumpai] „Kissingeris vis dar gyvena 1938 metais“: Ukraina griežtai pasisakė apie siūlymus atiduoti teritorijas Rusijai mainais į taiką (Video)  ()

Ukrainos pareigūnai piktai atmeta siūlymus, kad Kyjivas turėtų perleisti teritoriją Rusijai, kad būtų pasiektas taikos susitarimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prezidentas Volodymyras Zelenskis piktai pasmerkė siūlymus, kad Ukraina turėtų perleisti teritorijos kontrolę Rusijai, kad būtų pasiektas taikos susitarimas, palygindamas tokį žingsnį su Vakarų pataikavimu Adolfo Hitlerio nacistinei Vokietijai.

Tie „didieji geopolitikai“, kurie tai teigia, nepaiso paprastų ukrainiečių interesų – „milijonų tų, kurie iš tikrųjų gyvena teritorijoje, kurią jie siūlo iškeisti į taikos iliuziją“, trečiadienį vėlai vakare savo naktiniame vaizdo kreipimesi sakė Zelenskis.

Tokie komentarai buvo paskelbti tuo metu, kai Ukrainos kariai susiduria su atnaujintu puolimu dviejuose rytiniuose regionuose, kurių dalį 2014 metais užėmė rusakalbiai separatistai.

„New York Times“ redakcinė kolegija gegužės 19 d. teigė, kad dėl susitartos taikos Kyjivui gali prireikti priimti sunkių sprendimų, nes ryžtinga karinė pergalė nebus reali.

O buvęs JAV valstybės sekretorius Henry Kissingeris šią savaitę Pasaulio ekonomikos forume Davose pasiūlė Ukrainai leisti Rusijai pasilikti Krymą, kurį ji aneksavo 2014 metais.

„Kad ir ką darytų Rusijos valstybė, visada atsiras kas nors, kas pasakys: „Atsižvelkime į jos interesus“, – sakė Zelenskis.

„Pavyzdžiui, Davose ponas Kissingeris išniro iš gilios praeities ir pasakė, kad dalis Ukrainos turėtų būti atiduota Rusijai, kad būtų išvengta Rusijos atitrūkimo nuo Europos. Panašu, kad pono Kissingerio kalendoriuje yra 1938, o ne 2022 m., ir jis manė, kad kreipiasi į tų laikų Miuncheno, o ne į Davoso publiką“.

 

1938 m. Miunchene buvo pasirašytas JK, Prancūzijos, Italijos ir Vokietijos susitarimas, vadinamasis „Miuncheno suokalbis“, pagal kurį Sudetų sritis Čekoslovakijoje, gausiai gyvenama etninių vokiečių, buvo perduota Vokietijai. Taip buvo siekiama įtikinti Hitlerį atsisakyti tolesnės teritorinės ekspansijos.

Tuo pačiu metu, Italija ir Vengrija paragino Europos Sąjungą aiškiai paraginti nutraukti ugnį Ukrainoje ir pradėti taikos derybas su Rusija, taip susipriešindamos su kitomis valstybėmis narėmis, pasiryžusioms laikytis griežtos pozicijos Maskvos atžvilgiu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(2)
(5)

Komentarai ()