[Žinios trumpai] Skelbia, kad jau žino iš kur kilo beždžionių raupai - tai biologinis ginklas, paleistas iš specialios laboratorijos  (2)

Igoris Kirilovas, rusų radiacinės, cheminės ir biologinės apsaugos vadas, penktadienį paskelbė, iš kur kilo beždžionių raupai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Beždžionių raupai - tai Europoje vietomis plintanti virusinė infekcija. Ji gali būti mirtina, nors laiku suteikus medicininę pagalbą yra išgydoma. Tai vis dar yra reta liga, bet baiminamasi, kad Europoje gali kilti didesnis protrūkis.

Kirilovas, kaip praneša propagandos šaltinis „Sputnik“, atkreipė dėmesį į Pasaulio Sveikatos Organizacijos pranešimą, jog beždžionių raupai Senąjį Žemyną pasiekė iš Nigerijos. Ir paskelbė kas kaltas - JAV.

Pasak Kirilovo, JAV Nigerijoje turi biologijos laboratorijų ir būtent jos platina šią ligą. Kirilovas teigia, kad amerikietiškų laboratorijų yra Abudžos, Lagose ir Zarijoje. Kaip dabar dažnai kartos rusų propagandos kanalai, tai - beždžionių raupų šaltinis.

Rusų propagandistai dažnai mėgsta kalbėti apie „biologijos laboratorijas“. Pavyzdžiui, dažnai minimos ir Ukrainoje esančios laboratorijos, galimai įrengtos su Vakarų parama ar net valdomos amerikiečių mokslininkų. Iš tikrųjų, biologinės laboratorijos yra kone kiekvienoje modernioje šalyje - jose vykdomi tyrimai. Tačiau rusai bet kokius pranešimus apie biologines laboratorijas interpetuoja kaip įrodymą, jog Ukrainoje (ar, šiuo atveju, Nigerijoje) yra biologinio ginklo gamyklos. Tai yra savotiškos projekcijos, nes pati Rusija iš Sovietų sąjungos laikų paveldėjo nemažai biologinių ginklų, apie kuriuos vengia kalbėti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(1)
(23)
(-22)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: