Virš Pietų Afrikos atmosferoje įspūdingai sudegė meteoritas (Video)  (16)

Pakankamai didelis meteoritas sukūrė įspūdingą, tačiau nepavojingą reginį Pietų Afrikoje, pranešama Šveicarijos laikraštyje „24 Heures“, kuris citavo vieną Pietų Afrikos astronomą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak jo, pakankamai mažas kad būtų pastebėtas ir keltų pavojų, tačiau tuo pačiu pakankamai didelis, kad iš karto nespėtų sudegti, dangaus kūnas naktį iš šeštadienio į sekmadienį įskriejo į atmosferą ir degdamas priartėjo prie Žemės paviršiaus iki 90 km aukščio.

Pretorijos ir Johanesburgo gyventojai galėjo stebėti, kaip didžiulis liepsnojantis "bolidas" rėžia naktinį dangų. Nors meteorito matmenys ir kita informacija dar neskelbiama, tačiau iš žiūrovų nufilmuotos medžiagos aišku, jog skriedamas didžiuliu greičiu jis intensyviai degė, o galiausiai susprogo į mažesnes daleles.

Astronomai ramina, jog net jeigu jis būtų pasiekęs Žemės paviršių, didelės žalos nebūtų pridaręs. Iš karto po meteorito nukritimo prasidėjo entuziastingos išlikusių gabalėlių paieškos. Tačiau valdžios atstovai suskubo pareikšti, jog nepriklausomai nuo to, kieno sklype bus surastos liekanos, jos vistiek priklausys valstybei.

Na, o pats reginys buvo tikrai įspūdingas, pažymi laikraštis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (16)