Neišsipildantys Maskvos mero pažadai: miestą uždengė sniego pusnys  (10)

Pirmadienį, dėl didžiulio iškritusio sniego kiekio, daugelyje Maskvos gatvių paralyžiuotas eismas. Visame mieste susidarė milžiniški automobilių kamščiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į pavakarę darbo dienos gale apie 16 val. vietos laiku kamščių eilės ilgis sudarė 752 kilometrus. Surinkti sniegui Maskvos gatvėse jau suburta specializuota technika. Iš viso gatvėse sniegą renka beveik 6 tūkstančiai sniego surinktuvų.

Turbūt daugelis skaitytojų paklaus, o kaip ši naujiena susijusi su mokslu ir technologijomis? Net nežiūrint to, jog tai vienas iš gamtinės stichijos pavyzdžių, šis portalo lenta.ru pranešimas mus sudomino visai dėl kitos priežasties. Galbūt dar prisimenate, jog jau spalio mėnesį Maskvos miesto meras Jurijus Lužkovas pažadėjo, kad šią žiemą Rusijos sostinėje nesnigs. Meras už kelis milijonus dolerių žadėjo nusamdyti karinių oro pajėgų lėktuvus, kurie specialiais chemikalais nupurkštų Maskvos link artėjančius sniego debesis.

Taigi, Maskvoje kol kas ne tik sninga, bet ir net labai dideliais kiekiais. Ar šis geoinžinerinis projektas vėluoja ar iš viso nebus įvykdytas, turėtų paaiškėti jau artimiausią mėnesį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: