Farmacininkai įkūrė "atviro kodo" principu veikiančią laboratoriją  (5)

Farmacijos kompanija „GlaxoSmithKline“ atvėrė savo cheminę duomenų bazę ir įkūrė atskirą mokslinę laboratoriją, tikėdamiesi, jog atvirumas padės išrasti vaistus nuo maliarijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša „Popular Science“, atvirojo kodo technologijos pradeda revoliucijas visur. Tad visiškai logiška, kad ir farmacijos milžinė „GlaxoSmithKline“ nutarė pasidalinti su pasauliu savo išsamia informacija apie 13,5 tūkst. cheminių junginių ir sukaupta patirtimi.

Kompanijos pranešime spaudai išsakoma viltis, kad ši 8 mln. dolerių kainuojanti „atvira laboratorija“ ir bendradarbiavimas su partneriais, pavyzdžiui, su „Medicines for Malaria Venture“ padės surasti būdą sukurti vaistus nuo maliarijos.

Farmacijos istorijoje tai pirmas atvejis, kai viena kompanija ne tik dalijasi savo informacija su visuomene, tačiau ir žada atlygį tiems, kuriems pavyks „susidoroti“ su šia liga.

Antra vertus, pažymima, kad „GlaxoSmithKline“ neviešina visos savo turimo informacijos, o atvira laboratorija bus įsteigta kompanijos tyrimų centre „Tres Cantos“ Ispanijoje, tad informacijos srautų judėjimas bus apribotas. Nežiūrint to, iniciatyva yra sveikintina.

Maliarija yra paplitusi tropiniuose ir subtropiniuose regionuose. Skaičiuojama, kad kas 30 sekundžių nuo maliarijos miršta vienas vaikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)