Japonijoje veikia intraveninių vitaminų "kavinės"  (7)

Įtemptai dirbantys ir kitokia aktyvia veikla užsiimantys žmonės dažnai kenčia nuo išsekimo, nemigos, nugaros skausmų ir kitokių sveikatos sutrikimų. Kartais viskas ko jiems reikia - tai tik dozė prevencinių medikamentų, sudarytų iš vitaminų ir kitų maistinių papildų. Šia idėja pasinaudoję japonų verslininkai šių metų balandžio 1 dieną atidarė privačią įstaigą "Tenteki10", užsiimančią įvairių vitaminų "kokteilių" gamyba ir jų suleidimu intraveniniu būdu panaudojant lašelines. Lankytojai čia gali užsukti be jokios išankstinės rezervacijos ir pasimėgauti 10 minučių trunkančiu preparato sulašinimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Tenteki10" kavinė įrengta ketvirtame "Ebisu Garden Place Tower" aukšte. Ji veikia kaip medicininės klinikos filialas, ir kadangi pati veikla yra medicininio pobūdžio, joje vietoj "barmenų" dirba tikros seselės ir gydytojai. Tačiau įstaigos paslaugos nėra įtrauktos į nacionalinio sveikatos draudimo sistemos finansuojamas veiklas.

Vienos vitaminų dozės kaina prasideda nuo maždaug 40 litų (2000 Japonijos jenų), bet meniu yra gan platus. Pigiausias variantas "Bazinė pakuotė" ("Basic Pack") susideda iš fiziologinio tirpalo bei vitaminų B6, B12 ir C. Už papildomą mokestį klientai gali papildyti vitaminų komplekto turinį kitais komponentais. Asortimente numatyta "Raudonoji pakuotė" ("Red Pack") energijai atstatyti, "Dietinė pakuotė" ("Diet Pack") metabolizmui skatinti ir "Placenta pakuotė" ("Placenta Pack") "atjauninimo" procedūrai.

"Tenteki10" dirbantys gydytojai intraveninius vitaminus vadina "prevencine medicina" ir teigia, jog tai yra "rekomenduojamas pasirinkimas žmonėms, norintiems savarankiškai rūpintis kasdienine savo sveikata". Kiek tai veiksminga parodys laikas, tačiau jei susilašinę į veną vitaminus nesportuosite, nevalgysite sveikai ir pakankamai neišsimiegosite, gerų rezultatų nesitikėkite.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)