Pėdų skeneris padeda išsirinkti tinkamą avalynę  (0)

Lietuvos rinkai pristatyta moderni naujovė: vaikų pėdų dydžio skeneris ir avalynė, kurią galima pasirinkti pagal skenerio rekomenduojamą dydį ir formą. Ši moderni sistema pagrįsta moksliniais tyrimais ir gamintojų išskirtine kompetencija dirbant vaikiškos avalynės gamybos srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaraisiais metais kompanija RENO ištyrė apie 100 tūkst. vaikų pėdų: savo parduotuvėse, pradinėse mokyklose, vaikų darželiuose. Be to, Tiubingeno universitetas atliko vaikų pėdų formų tyrimą. Buvo nustatyta ir moksliškai įrodyta: kas trečias vaikas avi jam netinkančius batus. Šis rezultatas bauginantis. Neteisinga avalynė gali pakenkti pėdos augimui ir sąnariams. Mokslininkai nurodė – labai svarbu, kad tėvai nuolat tikrintų savo greitai augančių vaikų pėdų dydį.

Vaikiškų pėdų profesionalų matavimo skenerį, kuris kol kas pirmasis ir vienintelis Lietuvoje yra sumontuotas RENO parduotuvėje Vilniaus „Akropolyje“, sukūrė Chemnitzo technikos universiteto specialistai. Juo galima patikimai nustatyti tikslų vaiko pėdos dydį ir formą.

Prietaisas valdomas kaip įprastas kompiuteris – parduotuvės personalas apmokytas dirbti skeneriu ir gali atlikti pėdos matavimus, tačiau tai iš ties taip nesudėtinga, tad jeigu klientai nori – gali skenuoti pėdas ir savarankiškai. Naudotis visai paprasta: reikia atsistoti abiem pėdomis skenerio matavimo paviršiaus viduryje. Skenuojama atskirai dešinė ir kairė kojos. Svarbu, kad skenerio stiklas būtų švarus, taip pat reikia nepamiršti, kad skenerio apkrovimas neturi viršyti 100 kg. Kompiuterio ekrane iškart parodomi du dydžiai: „Tikras dydis“ ir „Tikra forma“. Nustatydamas rekomenduojamą tikrą dydį ir tikrą formą skeneris išanalizuoja keletą pėdos matavimo taškų. Be pėdos ilgio tai – padikaulio ilgis, plotis, kampas, padikaulio apimtis, keltis, kulno plotis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (0)