Išrastas užpurškiamas prezervatyvas  (4)

Žmogaus pastangoms tobulybei pasiekti nėra galo – tai jaučiasi visose gyvenimo sferose. Ne išimtis ir dabar labai populiari ir vos ne masine kultūra patapusi seksualinio gyvenimo sfera. Niekam ne paslaptis, jog tobulo apsisaugojimo priemonių nuo nėštumo nėra – prezervatyvai nepatogūs, kontraceptikai kenkia sveikatai, kiti būdai irgi turi vienokius ar kitokius minusus. Tad sargių sritis – vis dar „laisvi dirvonai“ eksperimentams ir fantazijai, kuri kartais pasireiškia labai unikaliais sprendimais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kadangi kalbėsime konkrečiai apie vyriškus sargius, tai ir pradėkime nuo to, kuo dabartiniai egzemplioriai yra nepatogūs. Visų pirma, kiekvieno vyro „pasididžiavimas“ yra unikalaus dydžio – tiek ilgiu, tiek ir apimtimi. O serijiniai prezervatyvai gaminami standartinių matmenų. Štai šį „nepatogumą“ ir nusprendė ištaisyti vokiečių išradėjai. Nuo šiol kiekviena varpa galės turėti atitinkamo dydžio „rūbą“.

Unikalaus prezervatyvo idėja gimė stebint šiuolaikinės medicinos naudojamas technologijas – išradėjus įkvėpė sėkmingai medicininėje praktikoje taikomas žaizdų ir nudegimų padengimas apsauginėm plėvelėm, gaunamomis iš flakonėlių purškiant tam tikrą apsauginę sintetinę medžiagą.

Naujasis prezervatyvas formuojamas ne gamykloje kaip iki šiol, bet kiekvieno vartotojo individualiai. Norint tokį prezervatyvą „apsimauti“ teks varpą įkišti į specialų vamzdžio formos indelį, po to paspausti paleidimo mygtuką. Varpa iš visų pusių bus apipurkšta lateksu, kuris po 20-25 sekundžių sustings. Pasak išradėjų, suformuotos plėvelės savybės yra identiškos tradiciniam latekso prezervatyvui.

Planuojama, jog jau 2008 metais gaminys pasieks rinką. Iki tol tikimasi sukurti skirtingos spalvos ir storio plėveles. Be to tikimasi stingimo laiką sumažinti iki 10 sekundžių. Visgi naujoji technologija kainuos šiek tiek brangiau nei tradiciniai prezervatyvai. Formavimo kamera kainuos $35, o purškiamoji medžiaga dėl 10-20 kartų kainuos dar papildomai $10-14.

Pagal statistiką tradiciniai prezervatyvai apsaugo apytiksliai 98 % atvejų. Įdomu, koks saugumo lygis bus naudojant naujuosius sargius. Tiesa, tai ne vienintelės ateities apsisaugojimo naujovės nuo nėštumo. Galite taip pat paskaityti apie būsimus kontraceptikus, kurie leis „užmigdyti“ tam tikrus aktyvinius genus, lemiančius spermatozoidų prisitvirtinimą prie kiaušinėlių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(1)

Komentarai (4)