Kaip žmogus atrodys po 2000 metų?  (30)

Los Andželo universiteto mokslininkai sumodeliavo galimą ateities žmogaus fiziologiją ir anatomiją, įvertindami dabartinius klimato ir aplinkos pokyčius bei numatomas jų raidos pesimistines prognozes. Taigi, koks bus žmogus po 2000 metų?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Akys. Kad apsisaugotų nuo atmosferos užterštumo jos sumažės ir bus labiau panašios į dabartines kiaulės akis, nei į paprasto žmogaus.

Nosis. Jos dydis stipriai išaugs, o vidinė ertmė bus sudalinta į atskiras daugiakanales sekcijas, kurios leis geriau valyti įkvepiamą orą nuo visokiausių teršalų. Dėl tos pačios priežasties, nosyje padaugės plaukų, kurie be to dar taps ilgesni.

Plaučiai. Jų dydis taip pat išaugs ir juos raizgys žymiai didesnis kraujagyslių kiekis – šitaip organizmas stengsis iš oro išgauti tą nedidelį deguonies kiekį, kuris vis dar yra atmosferoje.

Kepenys. Kadangi jų pagrindinė funkcija – kraujo valymas, natūraliai jos išaugs iki milžiniškų dydžių, kad galėtu efektyviai surinkti kenksmingas medžiagas.

Oda. Taps žymiai grubesnė, su daliniais suragėjusiais ploteliais – šitaip ji saugosis nudegimų nuo agresyvių cheminių medžiagų, kurių bus pripildyta visa aplinka.

Apendicitas. Vėlei taps darbiniu organu, padėsiančiu įsisavinti maistą, kuris iki to laiko virs visiškai vegetariniu. Tiesiog tokioje aplinkoje išgyvensiantys gyvūnai maistui visiškai netiks dėl didelio užterštumo lygio.

Kaulų struktūra. Žmogaus ūgis sumažės. Tai nulems ne išgyvenimo aspektai, o tiesiog mažesnis gaunamas D vitamino kiekis. Tai lems pro atmosferą praeinantis mažesnis Saulės kiekis ir kuklus maisto racionas.

Plaukai. Pranyks dėl stipriai atšilusio klimato.

Ausys. Kadangi aplinka bus užteršta padidintu triukšmo kiekiu, ausys adaptuosis ir stipriai išaugs šoninės sienelės – jos pasidarys panašios į dabartines šuns ausis. Žmogus galės jas pakelti įdėmiai klausydamasis ir paskui priglausti prie galvos – taip sumažindamas triukšmo kiekį.

Charakteris. Žmogus taps lengvai „pamišęs“. Tai nulems maiste padidėjęs teršalų kiekis. Šis procesas jau ir dabar pastebimas, jei žmonės vartoja maistą, užteršta nemirtinu gyvsidabrio kiekiu.

Kvėpavimo aparatai. Tuoj po gimimo, kūdikiai bus prijungiami prie specialaus aparato, kuris jam padės kvėpuoti pirmas kelias savaites.

Inkstai. Išsiugdys naują funkciją – iš šlapimo išskirti vandens kiekį ir jį sugrąžinti į organizmą. Tokiu atveju, šlapimas virs iš skysčio į drebučių pavidalo medžiagą, susidedančią iš nuodingųjų produktų ir šlapimo rūgšties.

Bet visa tai tėra teorija dar ir ta prasme, jog mokslininku manymu kol tokie pakitimai organizme įvyks, žmonės jau senokai bus išmirę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(9)
(-5)

Komentarai (30)

Susijusios žymos: