Aptiko nuplikimą lemiantį geną  (4)

Mokslininkų teigimu, kas septintas vyresnio amžiaus vyras rizikuoja praplikti. Jie sako identifikavę genetinius pakitimus, kurie lemia vyrų nuplikimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie trečdalis vyrų pradeda plikti būdami maždaug 45-rių. Manoma, kad 80 proc. vyrų nuplikimas yra paveldėtas, rašo sciencedaily.com.

Šalia kolegų Islandijoje, Švedijoje ir Nyderlanduose atliekamų tyrimų, mokslininkai iš Didžiosios Britanijos ištyrė daugiau nei tūkstančio kaukaziečių genomus, susijusius su nuplikimu.

Mokslininkai atrado du anksčiau nežinomus genetinius variantus, kurie didina riziką nuplikti.

„Manau, kad ir kitų tautybių vyrai nuplinka dėl šių genetinių pakitimų, tačiau tyrimų kol kas su kitų tautų atstovais neatlikome, todėl negalime pasakyti tiksliai“, – teigia mokslininkas Brentas Richardsas.

Nors mokslininkai tikina, kad šis atradimas svarbus, tačiau, pasak jų, su nuplikimu kovoti tai kol kas nepadės. „Mes identifikavome priežastį, tačiau reikia atlikti daugiau tyrimų“, – sako B. Richardsas.

„Kita vertus, ankstyvas plikimo diagnozavimas gali paskatinti atrasti naują terapiją, padėsiančią su tuo kovoti“, - mano kitas tyrėjas Timas Spectoras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: