Kinija uždarys pavojingas anglies kasyklas  (4)

Kinija per artimiausius dvejus metus numačiusi uždaryti 6 tūkst. avarinės būklės anglies kasyklų, praneša dienraštis "The Guardian".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įgyvendinus šį projektą, šalyje liks mažiau nei 10 tūkst. anglies kasyklų. Kinija yra ne tik anglies gavybos ir panaudojimo lyderė pasaulyje, bet ji taip pat pirmauja pagal daugiausia žūvančių angliakasių skaičių.

Pranešama, kad nuo 2005 metų Kinijos valdžia ėmėsi griežtų priemonių, siekdama sumažinti žūstančių anglies kasyklose darbininkų skaičių. 2007 metais Kinijos anglies kasyklose žuvo 3,7 tūkst. arba 20 proc. angliakasių mažiau nei 2006-aisiais.

Tačiau angliakasių mirtingumą nėra taip lengva suvaldyti. Paaiškėjo, kad praeitais metais per įvairius incidentus anglies kasyklose kasdien žūdavo vidutiniškai po 10 darbininkų per dieną. O jeigu dar įvertinti mirtingumą dėl susirgimų anglies kasyklose, tai situacija, anot ekspertų, išvis sudėtinga.

Todėl Kinijos valdžia ketina sudaryti taip vadinamą juodąjį įmonių, kurių eksploatuojamose kasyklose įvyksta avarijos, sąrašą. Į sąrašą patekusioms įmonėms būtų pristabdytas bankų kreditų išdavimas. Numatoma atleisti iš darbo tų kasyklų, kurios priklauso valstybei, vadovus ir tarnautojus, atsakingus už šį sektorių, jeigu avarijose bus žmonių aukų.

Neseniai buvo pranešta, kad anglies kasyklų vadovai moka kyšius Kinijos žurnalistams, kad šie nepraneštų spaudoje apie mirtinus incidentus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Valstiečių laikraštis
Valstiečių laikraštis
Autoriai: Indrė Sesartė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: