Kaip plačiai pabertos gyvybės sėklos?  (3)

Atokiame mūsų galaktikos regione astronomai aptiko cukraus molekulę, kuri yra siejama su gyvybės kilme Žemėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Glikolaldehido molekulę mokslininkai radijo teleskopais pastebėjo už 26 000 šviesmečių nuo Žemės esančiame regione. Čia tvyro aukšta temperatūra, tačiau nėra stiprios radiacijos, todėl užsimezgusi gyvybė turi šansų įsitvirtinti.

Atradimas svarbus ir dėl to, kad molekulė rasta regione, kuriame gimsta žvaigždės. Tai reiškia, kad glikolaldehido gali būti visuose Visatos kampeliuose, kuriuose vyksta šis procesas. O tai – puikios naujienos nežemiškos kilmės gyvybės ieškotojams.

„Pirmąkart glikolaldehidas, pati paprasčiausia cukraus molekulė, buvo aptiktas žvaigždes formuojančiame regione, kuriame gali egzistuoti planetų, tinkamų gyvybei“, – radinio svarbą apibendrina Londono universitetinio koledžo astrofizikė Serena Viti.

Anksčiau šią molekulę fizikai stebėjo galaktikos centre, kuriame dėl stiprios radiacijos gyvybė, kaip manoma, negali egzistuoti.

Glikolaldehidas padeda organizmams konstruoti vadinamosios ribonukleininės rūgšties (RNR) molekules, kurios laikomos pačiomis svarbiausiomis, kalbant apie gyvybės Žemėje kilmę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Erdvėlaivis Žemė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)