Kinija iki 2020 m. pasistatys kosminę stotį  (14)

Kinijos pilotuojamų kosminių skrydžių programos vadovo pavaduotojas Zhang Jianqas pareiškė, kad Kinija 2010 m. pabaigoje paleis kosminį laivą „Tiangong I“ ir sieks iki 2020 m. baigti pagrindinius būsimos orbitinės stoties montavimo darbus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tokius Kinijos kosminės programos planus Zhang Jianqas pranešė kartu su „Shenzhou VII“ kosminio laivo įgula ir ją lydinčia delegacija atvykęs į Honkongą.

Pasak jo, Kinija iki 2012 m. planuoja paleisti kosminius laivus „Shenzhou VIII“, „Shenzhou IX“ ir „Shenzhou X“. Skrydžių metu bus vykdomi susijungimo su orbitoje esančiais kosminiais laivais bandymai. Tuo tikslu į orbitą bus iškelti Kinijos kosminiai laivai „Tiangong II“ ir „Tiangong III“.

Zhang Jianqo teigimu, Kinijoje sukurta trijų pakopų nacionalinė pilotuojamų skrydžių programos strategija. Šiuo metu realizuojami antrosios pakopos uždaviniai: tai išėjimas į atvirąjį kosmosą ir kosminių laivų susijungimas orbitoje. Trečiajame etape numatyta pasistatyti kosminę stotį, kurioje kinų taikonautai galėtų dirbti ir gyventi ilgesnį laiką, praneša „Peopledaily.com.cn“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)