Knarkiant sudeginama daugiau kalorijų  (1)

JAV tyrėjų teigimu, knarkiantys žmonės miegodami vidutiniškai sudegina 373 kalorijomis daugiau, rašo BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Knarkimas gali būti rimtų problemų priežastis. Knarkiantys žmonės dažnai neišsimiega, todėl būna mieguisti dieną. Knarkimas taip pat siejasi su dideliu kraujospūdžiu ir širdies bei kraujagyslių ligomis.

Mokslininkai ieškojo sąsajų tarp antsvorio ir knarkimo. Tyrėjai iš Kalifornijos skaičiavo, kiek kalorijų sudegina 212 savanorių ramybės būsenoje.

Per dieną vidutiniškai savanoriai sudegino 1,763 tūkst. kalorijų. Tie, kurie knarkė daugiausiai, sudegino net apie 1,999 tūkst. kalorijų, o mažiau knarkiantys – apie 1, 626 tūkst.

Anot profesorius Johno Stradlingo,yra trys priežastys, kodėl kenčiantys nuo knarkimo žmonės naktį galėtų sudeginti daugiau kalorijų.

Pirma, jie praleido mažiau laiko „giliau miegodami“, kai kūno temperatūra natūraliai krinta. Antra, daugiau kalorijų sudeginama stengiantis normaliai kvėpuoti. Ir trečia, kiekvieną kartą, kai knarkiant miegas yra nutraukimas, kūnas išskiria adrenalino, taip sudegindamas dar daugiau kalorijų.

Tačiau profesorius įspėjo, kad knarkimas negali būti būdas mesti svorį. „Jei jūs knarkiate, dieną esate labai mieguistas ir neturite jėgų ką nors nuveikti. Mes taip pat žinome, kad miego trūkumas padidina apetitą“, – sako jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: