Sodininkystė padeda išvengti impotencijos  (7)

Vos 30 minučių per savaitę darbo sode ar darže ženkliai pagerina vyrų seksualinius sugebėjimus, teigia ekspertai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokie darbai kaip žemės kasimas, ravėjimas ar žolės pjovimas trečdaliu sumažina riziką patirti nesėkmę lovoje, rodo Vienos medicinos universiteto mokslininkų tyrimo rezultatai. Beje, panašų teigiamą poveikį daro ir kitas vidutiniškai intensyvus fizinis krūvis, pavyzdžiui, šokiai arba važinėjimas dviračiu.

Vyrams, praleidžiantiems dar daugiau laiko daržovių lysvėse, impotencijos pavojus sumažėja daugiau nei per pusę.

„Erekciją gali pagerinti ir nedidelis reguliarus fizinis aktyvumas, užtenka sudeginti vos 1 000 kilokalorijų per savaitę. Gydytojai turėtų atsižvelgti į šio tyrimo rezultatus ir paraginti savo pacientus būti fiziškai aktyvesnius bei rinktis sveikesnį gyvenimo būdą“, – sakoma universiteto pranešime.

Su impotencija tam tikru savo gyvenimo laikotarpiu D. Britanijoje susiduria kas trečias vyras. Apie 30 proc. atvejų ją sukelia psichologiniai faktoriai, pavyzdžiui, depresija ar įtampa darbe. Tačiau kitus 70 proc. atvejų lemia fizinės priežastys, pavyzdžiui, diabetas ar aukštas kraujospūdis.

Jau anksčiau buvo žinoma, kad aktyvus gyvenimo būdas padeda išvengti impotencijos, tačiau nebuvo aišku, kiek fizinio krūvio reikia, kad rizika sumažėtų.

Šio tyrimo rezultatai parodė, kad visai nereikia valandų valandas prakaituoti sporto salėje. Pakanka tiek krūvio, kad per savaitę būtų sudeginama 1 000 kilokalorijų, o tai atitinka 30-45 minučių trukmės darbą sode ar darže, pusvalandžio trukmės šokį, 15 minučių pasivažinėjimą dviračiu ar tokios pačios trukmės bėgimą ristele.

Tiek fizinio aktyvumo pakanka, kad impotencijos rizika sumažėtų 38 proc. Jei per savaitę bus sudeginama 4 000 kilokalorijų, tikimybė patirti nesėkmę lovoje sumažės 52 proc.

Šaltinis: „Daily Telegraph“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: