Ar infraraudonųjų bangų šalmas gali įveikti Alzheimer'io sindromą?  (5)

Vienam populiariausių rašytojų fantastų serui Terry Pratchett'ui ankstyvoji Alzheimer'io ligos stadija diagnozuota dar 2007 metais. Nuo tada jis pradėjo savanoriškai testuoti specialių infraraudonųjų spindulių šalmą, kuris kaip teigiama turėtų sulėtinti ar netgi panaikinti ligos simptomus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

60 metų sulaukęs rašytojas dėvėdavo keistai ir tuo pačiu futuristiškai atrodantį galvos "papuošalą" kartą per dieną trijų mėnesių laikotarpyje. Po pradinės bandymų stadijos jis teigia pasijutęs geriau. Prieš užmaršumą kovojantis prototipas turi būti nešiojamas maždaug 10 minučių per dieną. Išradimo autorius britas Gordon'as Dougal'as aiškina, kad veikimo principas nėra sudėtingas - į smegenis nukreipiami intensyvūs infraraudonosios šviesos impulsai, kurie kaip manoma stimuliuoja smegenų ląstelių augimą bei smegenų audinio gijimą.

Dougal'as įsitikinęs, kad atminties praradimas ir pašalinis nerimo pojūtis pradeda  mažėti jau po keturių savaičių, ir kai kurie ekspertai įrenginį jau įvardijo kaip "potencialiai galintį pakeisti žmogaus gyvenimą".

"Aš kalbėjau su seru Terry. Jis labai susirūpinęs dėl galimo užmaršumo poveikio jo darbui. Jis dabar analizuoja pačius naujausius su šia liga susijusius mokslinius darbus. Šalmą jis naudojo maždaug tris mėnesius. Per šį periodą pastebėtas nedidelis pagerėjimas. Jis nėra labai žymus, tai kiek nuvilia, tačiau situacija nepablogėjo", pasakoja Dougal'as. Klinikinius šalmo bandymus planuojama pradėti artimiausiu metu.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: