Pateikti nauji šaltosios branduolinės sintezės įrodymai  (14)

JAV vykstančiame Amerikos chemikų draugijos suvažiavime pristatoma apie 30 darbų, vienaip ar kitaip susijusių su šaltosios atomų branduolių sintezės tyrimais, praneša „ScienceDaily.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš jų išsiskiria JAV Kosminių ir jūrų ginkluotės sistemų centro San Diege mokslininkų pranešimas. Šio tyrimo autoriai tvirtina, kad jiems pavyko eksperimentiškai užfiksuoti didelės energijos neutronų susidarymą, liudijantį apie šaltosios sintezės procesą.

Apie šaltosios termobranduolinės sintezės reiškinį 1989 m. kovą pranešė amerikiečių mokslininkai Martinas Fleischmannas ir Stanley Ponsas, vykdę eksperimentus kambario temperatūros sąlygomis. Tačiau vėliau pakartoti jų bandymo rezultatų niekam nepavyko, minėtieji mokslininkai susilaukė griežtos akademinės bendruomenės kritikos.

Pasak „Sciencedaily“, naujausio tyrimo JAV Kosminių ir jūrų ginkluotės sistemų centre vykdytojai naudojo labai į Fleischmanno ir Ponso eksperimentinį įrenginį panašią įrangą. Pasak vienos šio tyrimo autorės Pamelos Mosier-Boss, apie sėkmingai įvykusią šaltosios branduolių sintezės reakciją liudija proceso metu išsiskyrę neutronai, ir šį kartą yra gautas eksperimentinis jų patvirtinimas.

Priminsime, jog beveik prieš metus Yoshiaki Arata, ypatingai Japonijoje gerbiamas fizikas, Osakos Universitete pademonstravo nedidelės galios šaltąją branduolinę reakciją. Tačiau po to naujos informacijos taip ir nepasirodė, tad kalbos apie sėkmingą eksperimentą pritilo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(2)
(0)
(2)

Komentarai (14)

Susijusios žymos: