NASA nutarė „išjungti“ kosminį zondą „Ulysses“  (9)

JAV ir Europos kosmoso agentūrų mokslininkai priėmė sprendimą nutraukti Saulės tyrimus vykdančio kosminio zondo „Ulysses“ misiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis aparatas Saulę stebėjo daugiau nei 18 metų, teigiama NASA pranešime. Antradienį, birželio 30 dieną, „Ulysses“ programos inžinieriai perduos zondo kompiuteriui nurodymą nutraukti mokslinių prietaisų gaunamų duomenų siuntimą į Žemę.

Pasak NASA atstovų, toks sprendimas buvo priimtas dėl to, kad toliau tęsti jo programą yra netikslinga. „Ulysses“ trajektorija buvo parinkta taip, kad ilgainiui jis vis labiau tolsta nuo Žemės, ir duomenų perdavimo procesas tampa vis sunkesnis.

Į kosmosą „Ulysses“ buvo paleistas 1990 m. spalį. Tai buvo bendras NASA ir ESA projektas. Šis kosminis zondas tyrė Saulėje vykstančius procesus ne tik iš ekliptikos plokštumos, bet ir jos ašigalių pusės. Jo prietaisai rinko informaciją apie Saulės magnetinį lauką ir jos išmetamų dalelių savybes. Iš pradžių buvo planuota, kad „Ulysses“ veiks 5 metus, tačiau iš tikrųjų jis darbavosi praktiškai dvigubai ilgiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(1)
(0)
(1)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: