Paklydėlis katinas rastas už 3800km nuo savo namų  (0)

Maždaug prieš keturis mėnesius į Cloncurry (Queensland, Australija) miesto ligoninę užklydo grynakraujis Himalajų veislės katinas. Jį priglaudusi seselė gyvūną nunešė veterinarei, kuri praskenavusi paklydėlį rado implantuotą mikroschemą. Pagal joje įrašytą informacija rasti gyvūno savininkai. Tiesa, juos nuo paklydėlio skyrė 3800 kilometrų...


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Niekas neturi jokių idėjų, kur katinas vardu Clyde keliavo ir kas jam šios tris metus trukusios kelionės metu nutiko. Kaip jis atsidūrė tokiu dideliu atstumu nuo namų taip pat lieka nepaaiškinama paslaptis. "Mes nežinome, per kur tiksliai jis keliavo, tačiau tuo metu mums buvo aišku, kad toks katinas tiesiog šiaip čia negalėjo atsirasti", sako veterinarė Donna Weber. "Jis tiesiog vieną dieną pasirodė ligoninėje, ir kurį laiką gyveno kaip paprastas laukinis katinas - vaikščiojo kur norėjo ir kada norėjo".

Clyde savininkė Katrina Phillips, sulaukusi skambučio iš Australijos Cloncurry miesto, susigraudino iki ašarų. "Mes tiesiog negalėjome patikėti, kad jis yra gyvas - tai taip netikėtina", sako Phillips. "Aš jį nupirkau kaip gimtadienio dovaną savo dukrai Ashleigh, tačiau vieną dieną, maždaug prieš tris metus, jis tiesiog dingo. Mes darėme viską, kad jį rastume - beldėmės į kaimyninių namų duris, į pašto dėžutes  mėtėme laiškus, dėjome skelbimus į laikraštį, tačiau negavome jokių žinių". Dabar Ashleigh jau 18 metų, tačiau ji iki šiol prisimena gyvūno dingimą.

Katrina Phillips dirba gyvūnų kontrolės įmonėje, kur atliekamas tokių informacinių mikroschemų implantavimas. Jos nuomone Clyde galėjo pavogti pro jų gyvenamą rajoną keliavę turistai. "Netoli mūsų namų yra viešbutis ir galbūt kažkas atvykęs atostogauti jį pasiėmė su savimi. Tai tik prielaida - mes nežinome, kas išties atsitiko", sako moteris. Liko tik vienintelis paskutinis iššūkis, kurį Clyde teks įveikti keliaujant atgal pas savo ankstesnius šeimininkus. Jį kelionės metu lydėti turės laikinas globėjas ir šiuo metu tolimai ir brangiai kelionei yra renkamos lėšos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (0)