Rusija atidėjo skrydį į Marso palydovą  (0)

Rusija 2 metams atidėjo kosminio zondo į Marso palydovą Fobą paleidimą, pranešė šios šalies kosmoso tyrimų agentūra „Roskosmos“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagal anksčiau patvirtintą planą kosminis zondas „Phobos–Grunt“ turėjo būti paleistas į Marsą šių metų spalio mėnesį. Atvykęs į Marso orbitą jis turėjo nusileisti jo palydove Fobe, paimti jo grunto pavyzdžius ir grįžti į Žemę. Skrydis į Fobą ir atgal turėjo trukti apie 3 metus.

Tačiau nesenai pasirodė gandai, jog ši misija tikriausiai bus atidėta. Na, o dabar gandus jau ir oficialiai patvirtino Rusijos kosmos agentūra.

Rusijos Mokslų akademijos Kosmoso tyrimų instituto direktorius Levas Zelionyj pareiškė, kad aparato „Phobos–Grunt“ paleidimo atidėjimą iki kito palankaus „astronominio lango“ lėmė siekis padidinti misijos patikimumą, sumažinti riziką ir užtikrinti jos sėkmę. Anksčiau buvo pranešta, kad rusų specialistai, atlikę skrydžiui parengto zondo testavimą, rekomendavo atidėti jo paleidimą dėl per didelės skrydžio valdymo sistemos sutrikimų rizikos.

Pagal misijos programą spalio mėnesį startavęs „Phobos–Grunt“ turėjo po 11 mėnesių pasiekti Marso orbitą. 2011 m. balandį jis turėjo nusileisti Fobe ir su jo grunto pavyzdžiais išskristi atgal į Žemę, kurią turėjo pasiekti 2012 m. liepą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)