Surastas dar vienas Didžiosios Kinų sienos fragmentas  (0)

Kinijos archeologams pavyko aptikti dar vieną Didžiosios Kinijos sienos fragmentą – nors šis atradimas nėra kažkuo labai išskirtinis, tačiau istorikams ir archeologams jis svarbus tuo, jog vėl teks iš naujo įvertinti tiek visos sienos ilgį, tiek skirtingas jos statybos epochas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis sienos fragmentas, surastas šiaurės rytų Kinijos teritorijoje, datuojamas Cin (221 pr.m.e – 206 pr.m.e) ir Han (206 pr.m.e.) dinastijų laikotarpiu. Radinys įtikinamai įrodo, jog Didžioji Kinijos siena plėtėsi gerokai toliau į rytus, nei kad buvo manoma iki šiol. Be to, vėl iškyla klausimas, koks buvo tikrasis sienos ilgis.

Mes jau rašėme apie tai, jog nesenai dabar žinomos sienos ilgį mokslininkai patikslino naudodamiesi GPS ir infraraudonųjų spindulių technologija, tačiau lieka atviras klausimas, kokie ir kiek jos fragmentų dar yra nesurasta. Nors dabartinis sienos fragmentas tęsiasi tik 172 metrus, tačiau jis surastas už 10.9 km nuo tolimiausios žinomos rytinės sienos pusės. Jeigu šis tarpas taip pat buvo sujungtas su atrastuoju fragmentu, tuomet pilnasis sienos ilgis padidėja ne taip jau ir mažai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)