Kosmose išaugintos salotos valgomos, bet beskonės  (4)

Tarptautinėje kosminėje stotyje (TKS) dirbantys Rusijos kosmonautai (Romanas Romanenko ir Maksimas Surajevas) baigė salotų auginimo nesvarumo sąlygomis eksperimentą, tačiau rezultatai jų nenudžiugino, savo tinklaraštyje rašo vienas iš kosmonautų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kosmonautas Maksimas Surajevas pasakojo, jog išaugintos salotos atrodė itin patraukliai, tačiau skundėsi, kad skrydžių valdymo centras neleido jų paragauti.

Vis dėlto jis kartu su bandymą atlikusiu kosmonautu Romanu Romanenka pažeidė šį draudimą ir suvalgė po mažyti žalumynų gabalėlį. Deja, "degustacijos" rezultatai nuvylė: paaiškėjo, kad salotos visiškai beskonės, rašo M. Surajevas.

Pasak jo, šis bandymas neseniai buvo baigtas, o užaugintos salotos paruoštos išsiųsti į Žemę, kur jas ištirs mokslininkai.

"Prieš kelias dienas iš Žemės pranešė: viskas, pjaukit "žalumynus" - ir į šaldytuvą. Surengėme nedidelę "atsisveikinimo su salotomis" ceremoniją", - nurodė kosmonautas.

M. Surajevas nurodė, kad jis taip pat greitai pradės bandymą TKS oranžerijoje.

"Aš irgi tikiuosi greitai išauginti "vitaminų" Tarptautinėje kosminėje stotyje", - džiaugėsi jis.

M. Surajevas - pirmasis iš kosmonautų, kuriam buvo sudaryta galimybė Rusijos federalinės kosmoso agentūros tinklalapyje skelbti kosmoso vaizdų nuotraukas, trumpus straipsnius ir tinklaraščio pranešimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)