[Žinios trumpai] Sankcijos jau duoda naudos - Rusija vėluoja mokėti palūkanas. Kas bus, kai Rusija taps nemoki?  ()

Vladimiro Putino reputacija susvyruos, jei Rusija patirs nemokumą. Tačiau tai nesustabdys karo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-03 [Žinios trumpai] Sankcijos jau duoda naudos - Rusija vėluoja mokėti palūkanas. Kas bus, kai Rusija taps nemoki?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliui taikomas ekonominis spaudimas jau duoda naudos. Rusijai vis sunkiau mokėti palūkanas - ji jau pradeda vėluoti. Ekonomistai jau kurį laiką žada, kad Rusijos nemokumas yra neišvengiamas. „Bloomberg“ rašo, kad Putinas Rusijos nemokumą laiko kirčiu savo reputacijai, bet Vakarai turi ryžtingai susikoncentruoti į Rusijos pajamų iš dujų ir naftos mažinimą, kad tai paskatintų.

Tiesa, energijos kainos kyla, o tai - pajamos Rusijai. Todėl Vakarai turi ieškoti alternatyvių energijos šaltinių, kad nustotų siųsti pinigus Putino karo mašinai. Tačiau net įvykęs nemokumas karo nesustabdys.

Nemokumas taps gėda Putinui, bet karo pabaigai reikia stipresnės ekonominės izoliacijos, teigia „Bloomberg“ ekspertai. Labai svarbu apriboti technologijų eksportą į Rusiją. Kai kurioms pramonės šakoms Rusijoje jau trūksta komponentų - su laiku sustos ir karo pramonė. Kai izoliacija privers Rusiją nusileisti ir pradėti tikras derybas, bus galima užbaigti karą. Nes net ir nemokumą patyrusi Rusija kariaus toliau - karą užbaigs ne bloga ekonominė situacija, o supratimas, kad nelieka geresnės ekonominės būklės perspektyvų.

(22)
(0)
(22)

Komentarai ()