[Žinios trumpai] Lukašenka paaiškino Putino norus - jis netrokšta užgrobti ir pavergti Ukrainos, jam reikia kai ko kito  ()

Aleksandras Lukašenka, ištikimas Putino bičiulis ir neteisėtas Baltarusijos prezidentas, teigia, kad Rusija nenori paimti Ukrainos į vergovę ar užimti jos teritoriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Patikėkit manim, Putinas, Rusijos kariuomenė - jie neturi jokio noro užimti Ukrainą... Jokio noro pavergti, užimti ar panašiai“, Lukašenka teigė Rusijos žiniasklaidai.

Tai ko nori Putinas Ukrainoje? Lukašenka teigia, kad Rusijai tiesiog svarbu, kad būtų atsižvelgta į jos interesus. Tai, beje, anksčiau sakė ir Rusijos valdžia - Rusija pasijautė išstumta iš tarptautinės arenos. Ir tai, beje, didžiąja dalimi buvo susiję su Ukraina, kurios teritorijas Rusija bando atplėšti nuo 2014 metų.

Baltarusijos diktatorius tai pat sakė - „Putino nereikėtų įžeidinėti. Rusų kalba, kuria kalba visi ukrainiečiai, negali būti užspausta“. Rusijoje ilgą laiką kurstomas mitas, kad Ukraina siekia išstumti rusų kalbą iš viešojo gyvenimo. Tuo pačiu vis primenama, kad šia kalba kalba praktiškai visi ukrainiečiai.

(5)
(37)
(-32)

Komentarai ()