[Žinios trumpai] Rusijai jau beviltiškai trūksta tankų ir šarvuočių? Į Ukrainą siųs net senuosius PT-76 - tai neįprasti tankai (Video)  ()

Vietnamo karo eros PT-76 ketina prisijungti prie savo „senojo kolegos“ T-62M ir vykdyti puolimą Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lengvasis amfibinis tankas PT-76 su nepakankamai galingu 76 mm D56T pabūklu buvo gaminamas 1951–1967 m., o vėliau buvo pakeistas BMP-1.

Žinią apie PT-76 dislokavimą Ukrainoje savo feisbuko puslapyje pateikė karinis-politinis stebėtojas Aleksandras Kovalenko.

„Iki 2010 m. PT-76 tarnavo Rusijos armijoje, po to visi likę PT-76 buvo išsiųsti į rezervą. Tačiau 2022 m. tankas gavo antrą gyvenimą“, – sako jis.

PT-76 yra sovietinis lengvasis tankas-amfibija, kuris buvo pristatytas šeštojo dešimtmečio pradžioje ir netrukus tapo standartiniu sovietų armijos ir kitų Varšuvos pakto ginkluotųjų pajėgų žvalgybos tanku. Jis buvo plačiai eksportuojamas į kitas SSRS draugiškas valstybes, tokias kaip Indija, Irakas, Sirija, Šiaurės Korėja ir Šiaurės Vietnamas.

 

PT-76 naudojamas atliekant žvalgybos ir ugnies palaikymo funkcijas. Amfibinis tankas plačiai naudotas Vietnamo karo metu, kaip Šiaurės Vietnamo arsenalo dalis.

Rusijos kariuomenė po truputį pradeda panašėti į Šaltojo karo sovietų armiją pagal karių ekipuotę ir karinę techniką, pvz. Mosin-Nagant šautuvais ir senučiais tankais T-62.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(2)
(37)

Komentarai ()