[Žinios trumpai] Šalia Lietuvos kuriama 80 000 žmonių kariuomenė, skelbiama kuo bus ginkluota  ()

Planuojama didinti armiją iki 80 000 žmonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas pranešė, kad išlieka raketų ir oro smūgių iš Baltarusijos teritorijos grėsmė Voluinės ir Polesės kryptimis.

„Kuriant pietinę operatyvinę vadovybę, planuojama padidinti Baltarusijos Respublikos ginkluotųjų pajėgų skaičių iki 80 000 žmonių. Numatyta karinius dalinius aprūpinti įranga ir ginkluote sandėliuojamų techninių priemonių sąskaita“, – rašoma pranešime.

Seversko kryptimi rusai aktyvių operacijų nevykdė, jokių atakuojančių grupių kūrimo požymių nesimatė.

„Siekdama pademonstruoti gynybos pajėgų grėsmę, ji ir toliau laiko maždaug trijų bataliono dydžių taktines grupes pasienio regionuose, Briansko ir Kursko srityse. Buvo įvykdytos minosvaidžių atakos iš Rusijos Federacijos teritorijos prieš mūsų karius Chodinos ir Velyka Pisarevkos gyvenviečių srityse, Sumų srityje“, – pridūrė departamentas.

Anksčiau buvo pranešta, kad Baltarusijoje prie Ukrainos sienos pastebėti Rusijos kariškiai su „Iskander-M“, lėktuvais ir „Pantsir-S1“.

 

Baltarusija paskelbė apie „mobilizacijos pratybas“ prie Ukrainos sienos. Planuojama, kad pratybos vyks birželio 22 – liepos 1 dienomis Gomelio srityje (apie 100 km nuo Ukrainos, nuo Gomelio iki sienos – 47 km).

Prieš suyrant Tarybų Sąjungai Baltarusijoje buvo dislokuota 180 000 karių, tiesiogiai pavaldžių Maskvos Aukščiausiajai Karinei Vadovybei. 1992 m. Baltarusijoje buvo sukurta gynybos ministerija. Ji pradėjo organizuoti nacionalines ginkluotas pajėgas buvusios tarybinės kariuomenės, pasilikusios Baltarusijos teritorijoje, pagrindu. 1992 m. gegužės mėnesį buvo panaikinta tarybinė Baltarusijos karinė apygarda, o 1993 m. sausio 1 d. visi kariškiai turėjo prisiekti Baltarusijai arba palikti šalį.

 

Po to, kai Baltarusija pasiskelbė neutralia šalimi ir atsisakė branduolinio ginklo, ji susilaiko nuo įstojimo į kokias nors karines sąjungas.

1997 m. ginkluotų pajėgų skaičius buvo 77,5 tūkst. žmonių.

2007 m. Baltarusijos ginkluotosiose pajėgose buvo 72 400 karių.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(19)
(-10)

Komentarai ()