Lenkija perdavė Ukrainai ginkluotės už daugiau nei 2 mlrd. dolerių, o mainais negavo nieko: neįtikėtina, bet Vokietija nesilaiko jokio pažado  (4)

Lenkija Ukrainos kariuomenei dovanoja daugiau nei 240 tankų ir beveik 100 šarvuočių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda interviu „Bild“ sakė, kad Ukraina iš Lenkijos gavo per 240 tankų ir beveik 100 šarvuočių.

Dudos teigimu, Lenkija jau perdavė Ukrainai įvairių ginklų už 2 mlrd. dolerių. Tai buvo raketos, amunicija, ginklai, tankai ir kitos šarvuotos transporto priemonės.

„Ukrainai reikia sunkiosios ginkluotės, tankų. Tai Ukrainos poreikiai. Prieš dvi dienas kalbėjausi su prezidentu Zelenskiu. Jis manęs dar kartą paklausė. Išsiuntėme tankus, daugiau nei 240 tankų, kuriuos gali aptarnauti Ukraina. Išsiuntėme beveik 100 vienetų šarvuočių ir ginklų“, – sakė Lenkijos prezidentas.

Jis taip pat pridūrė, kad jie kreipiasi į visus, kurie turi galimybę perkelti artileriją į Ukrainos ginkluotąsias pajėgas. Šie ginklai reikalingi Rusijos invazijai sustabdyti. Tuo pat metu Duda skundėsi, kad Vokietija neperdavė tankų Lenkijai mainais į Ukrainai perduotus T-72.

 

Lenkijos kariuomenė mainais turėjo gauti ne naujausios modifikacijos vokiškus „Leopard 2“ tankus, kurie vėliau būtų modernizuoti padedant Vokietijos pramonei. Tačiau žadėtų tankų Lenkija negavo.

Prisiminkime, kad Lenkija Ukrainai perdavė modernizuotus tankus T-72MR ir T-72M1R, kurie jau naudojami Rusijos ir Ukrainos kare.

Birželio 7 dieną Lenkija pasirašė didžiausią istorijoje sutartį dėl savaeigių ginklų „Krab“ tiekimo Ukrainai. Suma siekia beveik 700 milijonų dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(3)
(71)

Komentarai (4)