[Žinios trumpai] Neįtikėtina, kas darosi Rusijos kariuomenėje - pavogė utilizacijai skirtas lėšas, jau susisprogdino keli inžinieriai, bet viskas slepiama  ()

Manoma, kad Rusijos pajėgos Chersono regione ruošiasi galimam Ukrainos kontrapuolimui. Ukrainos žvalgyba teigia, kad dalis to pasiruošimo - minavimas. Bet į Chersoną atvežtos labai senos minos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų kariai Chersone dirba su praeito amžiaus vidurį menančiomis prieštankinėmis minomis. Jie kuria kelias gynybos linijas, kuriomis bandys stabdyti prognozuojamą ukrainiečių prasiveržimą.

„Dėl sėkmingų Ukrainos gynėjų kotratakų Chersono kryptimi, okupantai prarado dalį laikinai okupuotos teritorijos ir patyrė technikos ir žmogiškųjų resursų nuostolių“, teigiama Ukrainos žvalgybos pranešime.

Ukrainos žvalgyba teigia, kad į Chersono sritį neseniai atvyko keli sunkvežimiai su šeštajame praeito amžiaus dešimtmetyje pagamintomis prieštankinėmis minomis. Jos buvo saugomos sandėliuose Rostovo regione ir buvo ruošiamos sunaikinimui. Tačiau, kaip teigia Ukrainos žvalgyba, Rusijos karinė vadovybė, matyt, pavogė utilizacijai skirtas lėšas ir dabar šios minos bus skirtos gynybai.

Įrengdami tas pasenusias minas jau susisprogdino keli 49-osios mišrių ginklų armijos karo inžinieriai. Rusų karininkai ir FSB pareigūnai sutarė tuos incidentus laikyti nelaimingais atsitikimais, nes niekas nenori prisiimti atsakomybės dėl senų ginklų naudojimo.

 

Reikėtų nepamiršti, kad ir labai seni T-62M tankai buvo atgabenti į Chersoną. Šis regionas ribojasi su Krymu, todėl karinis pastiprinimas vežamas per šį pusiasalį. Bet, atrodo, labai modernios ginkluotės šiam regionui Rusija skirti nenori.

(38)
(2)
(36)

Komentarai ()