[Žinios trumpai] „Harpoon“ gali sunaikinti visą Juodosios jūros laivyną, net ir povandeninius Rusijos laivus: kaip tai būtų daroma  (1)

Priešlaivinės raketos „Harpoon“ yra galingas Ukrainai suteiktas ginklas, kuris turėtų neleisti rusų karo laivams priartėti prie Odesos. O kaip povandeniniai laivai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Olegas Ždanovas, karybos ekspertas ir atsargos pulkininkas, teigia, kad Rusijos Juodosios jūros laivyną sudaro apie 100 karo laivų. Pasak jo, su reikiamu „Harpoon“ kiekiu Ukraina galėtų nuskandinti nors ir juos visus, jei aplinkybės gerai susidėliotų. Kitaip tariant, nėra „Harpoon“ raketoms atsparių laivų.

Tiesa, tarp tų laivų - ir povandeniniai. Atominių povandeninių laivų „Harpoon“ tikriausiai nepagautų - jie gali praktiškai neribotą laiką išbūti po vandeniu. Tačiau Juodojoje jūroje sukiojasi kitokie rusų povandeniniai laivai.

„Juodojoje jūroje yra dyzelinių povandeninių laivų, kurie turi iškilti. Dyzelinas papildomas tik iškilus. Ir jei toks laivas iškyla, jis yra puikus taikinys“, teigia Ždanovas.

 

„Harpoon“ efektyvus veikimo nuotolis - apie 500 km. Rusų karo laivai gali laikytis atstumo ir naudoti savo priešraketinės gynybos sistemas. Tai yra, Ukraina galėtų juos nuskandinti tik tuo atveju, jei rusai padarytų klaidų, kaip tikriausiai nutiko su raketiniu kreiseriu „Moskva“.

(57)
(0)
(57)

Komentarai (1)