[Žinios trumpai] Kremlius nekenčia Elono Musko: kaip jo kosminiai palydovai sutriuškino itin svarbų Putino planą ir visiškai pakeitė karo eigą  ()

Šiandien per „Starlink“ tinklą Ukrainos prezidentas nuolat teikia informaciją milijonams abonentų ir skambina per „Zoom“ platformą pasaulio lyderiams.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-11 [Žinios trumpai] Kremlius nekenčia Elono Musko: kaip jo kosminiai palydovai sutriuškino itin svarbų Putino planą ir visiškai pakeitė karo eigą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elono Musko „Starlink“ sistema suteikė Ukrainai informacinę pergalę, neleisdama Rusijai atkirsti šalies nuo išorinio pasaulio prasidėjus plataus masto karui.

Apie tai „Politico“ rašo straipsnyje „UkrainaX: kaip Elono Musko kosminiai palydovai pakeitė karą žemėje“.

„Strateginis poveikis yra toks, kad „Starlink“ visiškai sunaikino Putino informacinę kampaniją. Jai niekada nepavyko nutildyti V. Zelenskio“, – sakė JAV armijos brigados generolas Steve'as Butowas, Pentagono technologijų forposto Gynybos inovacijų skyriaus kosminių inovacijų direktorius.

ES ir Didžioji Britanija pranešė, remdamosis JAV žvalgybos duomenimis, kad likus vos valandai iki invazijos Rusija įsilaužė į „Viasat“, kurio tinklu naudojosi Ukrainos kariuomenė. Tuo metu E. Musko „SpaceX“ greitai dislokavo apie 50 palydovų virš Ukrainos. Ryšių diegimo procesą šalyje šiek tiek pristabdė biurokratija iš JAV pusės.

Šiuo metu „Starlink“ Ukrainoje naudojama ne tik bendravimui apgultuose miestuose ir fronte, bet ir valdyti artileriją bei tiksliai mėtyti bombas į įsibrovėlių pozicijas.

 

Straipsnyje pažymima, kad per šį tinklą V. Zelenskis reguliariai teikia informaciją milijonams abonentų ir kviečia pasaulio lyderius bendrauti „Zoom“ platformoje. „Starlink“ dėka Ukrainos kariškiai „Azovstal“ gamykloje galėjo palaikyti ryšį su savo vadovybe ir prezidentu, taip pat perduoti tiesioginius vaizdo interviu.

„Starlink Ukraine“ gavo operatoriaus licenciją. „SpaceX“ atstovybė netrukus pradės aktyvų darbą Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(63)
(0)
(63)

Komentarai ()