[Žinios trumpai] Izraelio lėktuvai prasiveržė pro „visiškai kiaurą“ Rusijos oro gynybą ir sunaikino Damasko oro uostą  (1)

Penktadienį apie 4.20 val. vietos laiku (ir Lietuvos laiku) į Damasko oro uostą buvo nukreipta raketų salvė, paleista iš Izraelio okupuotų Golano aukštumų, pranešė Sirijos valstybinė žiniasklaida.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-12 [Žinios trumpai] Izraelio lėktuvai prasiveržė pro „visiškai kiaurą“ Rusijos oro gynybą ir sunaikino Damasko oro uostą  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Itin tikslios Izraelio raketos sunaikino pagrindinio Sirijos oro uosto kilimo ir tūpimo takus.

Oro uostą gynė Sirijos oro gynyba, kurią prezidentui Basharui al Assadui tiekia jo „draugas“ ir partneris Vladimiras Putinas iš Rusijos Federacijos. Rusijos oro gynybos sistemos pasirodė „visiškai kiaura“, o raketos pasiekė tikslą.

Sirijos žmogaus teisių stebėjimo grupės (SOHR) duomenimis, ant kilimo ir tūpimo tako pataikė tiksliai valdoma amunicija. Buvo sunaikinti ir karinio, ir civilinio aerodromo kilimo ir tūpimo takai. Reido aukomis tapo keturi žmonės, spėjama, vienos iš proiranietiškų grupuočių kovotojai (buvo užpulti jų sandėliai). Rusijos oro gynyba neapsaugojo Sirijos, o Izraelio raketos pataikė į tris taikinius.

Sirijos valstybinė žiniasklaida patvirtino, kad Damasko tarptautinis oro uostas patyrė didelę žalą, įskaitant kilimo ir tūpimo takus, po Izraelio raketų atakos.

Sirijos transporto ministerija šeštadienį paskelbė, kad po penktadienio išpuolio sostinės oro uoste neveikia kilimo ir tūpimo takai, pranešė valstybinė Sirijos arabų naujienų agentūra (SANA).

Ministerija nurodė, kad skrydžiai turėtų būti atnaujinti „bendradarbiaujant su oro vežėjais“, kai tik bus baigti remonto darbai, pranešė SANA.

 

Nuo 2011 m., kai Sirijoje prasidėjo karas, Izraelis surengė šimtus oro antskrydžių prieš savo kaimynę, taikėsi prieš vyriausybės karius, taip pat Sirijos sąjungininko Irano pajėgas ir Libano šiitų grupuotės „Hezbollah“ kovotojus.

Nors Izraelis retai komentuoja atskiras atakas, jis pripažino, kad Sirijoje įvykdė šimtus atakų, kurios, anot jo, yra būtinos, kad jo varžovas Iranas neįsitvirtintų regione.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(114)
(5)
(109)

Komentarai (1)