[Žinios trumpai] Vokietija blokuoja Ispanijos pagalbą: kelia skandalą net dėl atgyvenusių 30-ies metų senumo tankų  (5)

Dar mėnesio pradžioje paskelbta, kad Ispanija ketina Ukrainai perduoti „Leopard 2 A4“ tankų. Vokietija pardavė nemažai tokių tankų Ispanijai dar 1995 metais, bet jie seniai yra nenaudojami. Tačiau į Ukrainą jie artimu metu nekeliaus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

40 „Leopard 2 A4“ tankų Ukrainai būtų buvusi rimta parama. Be to, ukrainiečiai būtų apmokyti naudotis tokiais tankais, todėl panašią paramą būtų galėjusios siūlyti ir kitos valstybės, naudojančios tokius ginklus. Tačiau, kaip rašo vokiečių „Spiegel“, tokie ispanų planai išgąsdino Vokietiją ir Ukraina „Leopard 2 A4“ negaus.

Teigiama, kad vokiečiai perspėjo ispanus, kad „Leopard 2 A4“ suteikimas Ukrainai neatitinka Vakarų strategijos neduoti tankų Ukrainai. Tai - keistas pareiškimas, nes tankus Ukrainai jau siuntė Lenkija bei Čekija. Tačiau kadangi „Leopard 2 A4“ yra vokiški, jų perdavimui reikėtų Vokietijos sutikimo. Vokietija, atrodo, laikosi nuomonės, kad vakarietiški tankai į Ukrainą neturėtų būti siunčiami.

Ir tai yra keista, nes šie „Leopard 2 A4“ yra pakankamai seni. Juos reikėtų atnaujinti. Kadaise šiuos tankus Ispanija pirko ketindama juos pasiūlyti Peru, kuri jų galiausiai atsisakė. Vakarai turi amunicijos, kuri puikiai tiktų šiems tankams, tačiau Vokietijos veiksmai stipriai apsunkina tokios ginkluotės siuntimą Ukrainai.

(8)
(37)
(-29)

Komentarai (5)