[Žinios trumpai] Aiškėja, kodėl Rusijai prireikė „atšaukti“ Lietuvos nepriklausomybę: bandys sukelti naują Karibų krizę ir smogti NATO  (1)

Rusijos Valstybės Dūma gali atšaukti ne tik Lietuvos bet ir Latvijos, Estijos ir Ukrainos nepriklausomybės pripažinimą, interviu „Sputnik Latvia“ pareiškė „Vieningosios Rusijos“ deputatas Jevgenijus Fiodorovas. Jis yra įstatymo projekto „Dėl TSRS valstybės Tarybos nutarimo Dėl Lietuvos Respublikos nepriklausomybės pripažinimo“ atšaukimo“ autorius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mes tik pradėjome nuo Lietuvos. Ir aišku, kodėl – Lietuva yra pavojingesnė Rusijos Federacijai dėl situacijos, susijusios su Kaliningrado sritimi ir konfrontacijos su NATO ir Jungtinėmis Valstijomis. Todėl Lietuva dabar yra svarbesnė, bet tai dar nereiškia, kad ties tuo ir sustosime“, – kalbėjo Fiodorovas.

„Vieningoji Rusija“ neslepia, kad pagrindinis jos iniciatyvos tikslas yra pakenkti NATO, nes Lietuva yra aljanso „vartai“ Baltijos šalyse. „Kai mechanizmas bus parengtas, mes jį paleisime ir kitose, ne tik NATO teritorijose, nes Ukraina iš TSRS taip pat pasitraukė neteisėtai“, – dėstė planus Fiodorovas.

Aiškindamas, kaip pasirenkamos šalys, kurių nepriklausomybę Rusija nori užginčyti, Jevgenijus Fiodorovas nurodė pagrindinį veiksnį – grėsmę Rusijos Federacijai, visoms kitoms nėra ko bijoti. Todėl kitas Valstybės Dūmos žingsnis bus pradėti procedūrą, kad būtų panaikintas TSRS valstybės tarybos nutarimas Latvijos ir Estijos atžvilgiu.

„Mums reikia bent jau išstumti NATO už buvusios Tarybų Sąjungos ribų“, – sakė parlamentaras.

 

Jis atvirai pareiškė, kad Rusija ketina pakartoti Kubos raketų krizės scenarijų, kuris 1962 metais vos nesukėlė branduolinio karo, ir išbandyti NATO galią. Jevgenijus Fiodorovas įsitikinęs, kad Aljansas pabūgs ir grįš prie 1997 metų sienų, atsikratydamas Baltijos šalių, nes jų teritorijos po Valstybės Dūmos sprendimo taps ginčytinos. Tokiu būdu Rusijos Federacija suteiktų NATO teisėtą priežastį atsikratyti valstybių iš buvusių tarybinių respublikų, nes kitaip prasidėtų Trečiasis pasaulinis karas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(52)
(-46)

Komentarai (1)