Kadyrovas paskelbė propagandinį tariamo Ukrainos karo belaisvio įspėjimą: „geriau neprasidėti su čečėnų kovotojais“ (Video)  ()

Čečėnijos „stipruolis“ Ramzanas Kadyrovas savo oficialiame „Telegram“ kanale paskelbė vaizdo įrašą, kuriame tariamai sučiuptas Ukrainos karys įspėja savo kolegas kovotojus nesipriešinti čečėnams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čečėnijos Respublikos vadovas pirmadienį paskelbė vaizdo įrašą su žinute rusų kalba: „Niekada nekovokite su čečėnais! – tai paprasta tiesa, kurios banderai ir nacionalistai dar iki galo nesuprato, bet daugelis iš jų tai aktyviai žino. Kaip, pavyzdžiui, Antonas Maksimecas iš Vinicos srities, kurį Taškovkos srityje sugavo mūsų kariai“.

„Antonas nuoširdžiai apgailestauja, kad išdrįso kovoti su čečėnais. Jo teigimu, bet koks susirėmimas su čečėnų kovotojais sukelia tikrą siaubą banderų ir nacionalistų gretose“.

„Aš ne kartą jus perspėjau, mūsų brangieji banderai, kad mes nukreipsime bet kokį jūsų pasipriešinimą prieš jus ir sukelsime jums baisių pasekmių. Geriau nesikiškite į tai ir stovėkite šalia tų, kurie siekia apsaugoti Ukrainos žmones nuo Vakarų pavergimo. Palikuonys bus jums nuoširdžiai dėkingi už tokį drąsų žingsnį“.

 

Rusijos invazijos į Ukrainą šalininkai Ukrainos karius dažnai vadina nacionalistais arba banderais – Ukrainos politinio lyderio Stepano Banderos (1909–1959) vardu.

Banderą daugelis ukrainiečių laiko nacionalistiniu didvyriu, nepaisant to, kad jo pasekėjai buvo apkaltinti žiaurumais prieš lenkus ir žydus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(13)
(-13)

Komentarai ()