[Žinios trumpai] Paaiškėjo skandalinga informacija apie generolą Dvornikovą: gėrė žvėriškai, įsakymai buvo beprotiški, vyko masinis nepaklusimas  ()

Buvo situacijų, kai Rusijos kariškiai tiesiog ignoravo Dvornikovo įsakymus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Generolo Aleksandro Dvornikovo pašalinimas iš Rusijos karo prieš Ukrainą vadovybės buvo asmeninis Vladimiro Putino sprendimas.

Apie tai laidoje „Laukite tęsinio“ kalbėjo tarptautinės žurnalistikos grupės „Bellingcat“ tyrėjas Hristo Grozevas.

Pasak samdinių, kovojusių su Dvornikovu Sirijoje, jis daug gėrė ir davė neapgalvotus įsakymus.

„Jis daug gėrė alkoholio, buvo situacijų, kai nusprendė pradėti karą naktį be jokios žvalgybos paramos. Kariai jam nepakluso, buvo situacijų, kai jį tiesiog ignoravo. Bet jis gali nupiešti strategiją“, – aiškino Grozevas.

Apie tai, kad Dvornikovas gali būti pašalintas iš Rusijos kariuomenės vadovybės mūšiuose prieš Ukrainą, anksčiau pranešė „The New York Times“.

Cituodamas šaltinius Pentagone, leidinys pažymėjo, kad „mėsininkui iš Alepo“ (taip žiniasklaidoje vadinamas Dvornikovas) nepavyko pakeisti Rusijos armijos pobūdžio, kuri didžiąja dalimi paveldi sovietų doktriną.

 

Kiek vėliau Luhansko srities karinės administracijos vadovas Sergejus Gaidai išsakė nuomonę, kad Dvornikovui buvo suteiktas laikas iki birželio 10 dienos užimti Severodonecką. Šiuo metu, birželio 17 d., kovos už miestą tęsiasi.

Dvornikovas buvo paskirtas vadu, siekiant pagerinti Rusijos armijos padėtį ir pasiekti bent šiek tiek sėkmės. Jis pradėjo eiti pareigas maždaug balandžio pirmoje pusėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(1)
(39)

Komentarai ()

Susijusios žymos: