Paskelbti labai keisti skaičiai: apmokymai rodo, kad JAV ruošia labai galingą ginklų tiekimą Ukrainai  ()

Ukrainos Ginkluotosios pajėgos ruošiasi žymiai padidinti amerikietiškos 155 mm savaeigės artilerijos M109 ir HIMARS skaičių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl papildomos informacijos iš Pentagono tapo aišku, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos tikisi žymiai padidinti 155 mm savaeigės artilerijos M109 skaičių.

JAV jungtinio štabų vadų komiteto pirmininkas generolas Markas Milley per instruktažą paskelbė Ukrainos karių, kurie buvo apmokyti naudotis Vakarų ginklais, skaičių. 420 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karių baigė mokymus dirbti su haubicomis M777, 129 kariai – su šarvuočiais M113, 100 karių – su UAV ir 300 karių – su M109.

Pažymėtina, kad įprastą 155 mm savaeigės artilerijos M109 įgulą sudaro 6 žmonės, o buvo apmokyta 50 įgulų.

Kartu galėjo susidaryti situacija, kai buvo rengiami tik kritiškai reikalingi specialistai – vadas, mechanikas-vairuotojas ir ginklininkas. Būtent tokia schema buvo įgyvendinta per mokymus su M777.

Dabar kalbama apie planus įsigyti ženkliai daugiau savaeigės artilerijos M109 vienetų. Tai reiškia, kad naudojant šias savaeiges artilerijos sistemas visiškai įmanoma tikėtis reikšmingo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sustiprinimo.

 

Be to, kaip pažymėjo Markas Milley, 60 Ukrainos karių, įvaldžiusių HIMARS valdymą, mokymai jau baigti. Šioje situacijoje dar įdomiau, nes HIMARS paleidimo įrenginių ekipažas susideda iš 3 žmonių, tačiau sistemoje yra ir transporto automobilis bei valdymo automobilis. Tačiau bet kuriuo atveju apmokytų karių skaičius gerokai viršijo keturis oficialiai paskelbtus HIMARS dalinius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(0)
(68)

Komentarai ()