[Žinios trumpai] Dūmos deputatas prasitarė, kad Medvedevo laukia ypatingas vaidmuo, štai kodėl jis taip putojasi dėl Ukrainos  ()

Dmitrijus Medvedevas šiuo metu nėra labai svarbi asmenybė Rusijoje - jis yra tik Rusijos Saugumo tarybos vadovo pavaduotojas. Tačiau jo balsas karo Ukrainoje kontekste yra kone garsiausias.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Medvedevas nuolat labai aršiai pasisako apie karą Ukrainoje, kumščiu grumodamas Vakarams. Jis nevykusiai bando tyčiotis iš sankcijų Rusijai, ar Pasaulio lyderių palaikymo Ukrainai. Ir jo žodžius atkartoja valstybinė žiniasklaida.

Valstybės Dūmos deputatas Michailas Deliaginas teigia, kad agresyvūs Medvedevo pasisakymai - prezidentinės kampanijos dalis. Medvedevas, paprastai sakant, nori būti matomas, kad žmonės žinotų, už ką balsuoti. Tiesa Deliagino nuomone, Medvedevas būtų ne Rusijos, o „Naujosios Ukrainos“ prezidentas.

„Noriu paremti viską, ką sako Dmitrijus Anatoljevičius. Jaučiama, kad jis pradėjo prezidentinę kampaniją per anksti. Kas daugiau tai galėtų būti? Galbūt jis bus prezidentinė naujosios sąlyginės Ukrainos galva“, sako Dūmos deputatas. Sąlyginės? Taip - Rusija svajoja apie Ukrainą, kuri nominaliai priklausytų jai. Pasak Deliagino, dalis Ukrainos tikrai priklausys Rusijos Federacijai.

Gali būti, kad Medvedevas tiesiog nori turėti reikšmės. Kadaise jis buvo Putino prezidentinės kampanijos vadovas - darbo ten negalėjo būti daug, nes Putiną savo įpėdiniu iš esmės išsirinko Jelcinas. Kai Rusijos konstitucija dar veikė ir Putinas negalėjo būti prezidentu, tą postą šildė Medvedevo užpakalis, bet visos akys vis tiek krypo į Putiną, kuris buvo ministru pirmininku. Vėliau, kai pakeitus konstituciją Putinas grįžo, Medvedevas tapo ministru pirmininku. Dabar jis yra Saugumo tarybos vadovo pavaduotojas - šis postas buvo sukurtas specialiai jam ir iš esmės neturi jokių funkcijų.

 

Bet gali būti, kad Medvedevas aršiais pasisakymais ruošiasi ne „Naujosios Ukrainos“, o Rusijos prezidento kampanijai. Jau ilgą laiką kalbama, kad Putino dienos suskaičiuotos - jis sensta, o ir sveikata akivaizdžiai nėra idealios būklės. Galbūt tokiais pasisakymais jis nori priminti politikams apie save ir pasisiūlyti pakeisti Putiną, jei to reikės.

(5)
(36)
(-31)

Komentarai ()