[Žinios trumpai] „Jie sulaužys, sunaikins - karas Ukrainoje tik pati pradžia“: Lukašenka skelbia, kad pasaulyje prasidėjo didžiosios permainos, labiausiai nukentės mažosios valstybės  ()

Šiuo metu niekas negali pasakyti, kaip baigsis karas Ukrainoje. Tačiau Aleksandras Lukašenka teigia, kad su juo prasidėjo didelis pasaulio persidalinimas, nuo kurio kentės mažos valstybės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos naujienų tarnyba „Belta“ aprašė, ką Lukašenka mano apie karą Ukrainoje viso pasaulio kontekste.

„Niekas nežino, kaip tai baigsis. Niekas nežino, kaip ši situacija vystysis toliau. Kas vyksta Ukrainoje, tėra pradžia. Tai yra vienas iš didžiojo pasaulio persidalinimo elementų. Jie laužys, naikins. Mažos valstybės nukentės“, teigia Lukašenka.

Tokios sąmokslo teorijos, pagrįstos senais geopolitiniais vertinimais, mėgstamos ir Rusijoje. Taip manantieji negalvoja, kad Ukraina nori integruotis į Vakarų struktūras - tiesiog Vakarai bando atplėšti Ukrainą nuo Rusijos.

 

Baltarusijoje šiuo metu vyksta didelės karinės pratybos. Nors anksčiau Lukašenka yra užsiminęs, kad gali prisidėti prie operacijų Ukrainoje, dabar, ukrainiečių vertinimu, tokia grėsmė yra nuslūgusi. Vienintelis Lukašenkos galvosūkis - kaip pasinaudoti karu Ukrainoje savo režimo sustiprinimui.

(1)
(17)
(-16)

Komentarai ()