„Jie laužo viską, ką gali“: „Sberbank“ panikoje, Rusija bejėgė, patyrė milijardinius nuostolius, atskleidė protu nesuvokiamas atakas  ()

Prasidėjus plataus masto invazijai į Ukrainą, įsilaužėliai dėl kibernetinių atakų pavogė maždaug 65 milijonų žmonių duomenis Rusijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai Sankt Peterburgo tarptautiniame ekonomikos forume pareiškė „Sberbank“ vadovo pavaduotojas Stanislavas Kuznecovas, skelbia „Kommersant“.

Didžiausio Rusijos banko atstovo teigimu, bendrovė užfiksavo daugybę kibernetinių atakų, įvykdytų iš Ukrainos teritorijos. Dažniausiai duomenų vagystės įvyksta įsilaužus į interneto išteklius, susijusius su prekių pardavimu. Tik DDoS atakų pagalba įsilaužėliams pavyko išjungti „87 didelių organizacijų“ paslaugas.

Jis pridūrė, kad įsilaužėliai gavo prieigą prie 13 mln. Rusijos banko kortelių duomenų. Iki šiol „Sberbank“ pakartotinai išleido 1 milijoną kortelių, tam išleisdamas apie 4 milijardus rublių.

Kaip rašo „Sberbank“ spaudos tarnyba oficialioje svetainėje, Stanislavas Kuznecovas priėjo prie išvados, kad prieš Rusiją vyksta tikras plataus masto kibernetinis karas: atakuojamos valstybės institucijos, finansų, logistikos, prekybos, energetikos ir naftos bei dujų įmonės. Tuo pačiu metu visos pramonės šakos pasirodė visiškai nepasirengusios tokioms masinėms atakoms, o žiniasklaidos svetainės pasirodė mažiausiai apsaugotos.

 

„Puikiai suplanuotuose ir organizuotuose kariniuose kibernetiniuose veiksmuose vienu metu dalyvauja daugiau nei 100 000 žmonių, o apskritai dalyvauja apie 330 000 parengtų specialistų iš įvairių šalių“, – pabrėžė Stanislavas Kuznecovas.

„Hakeriai laužo viską, ką gali, išnaudoja bet kokį pažeidžiamumą“, – tęsia Kuznecovas.

Verta paminėti, kad 2019 m. „Sberbank“ turėjo 96,2 mln. aktyvių privačių klientų ir 2,6 mln. verslo klientų. Kontrolinis organizacijos akcijų paketas priklauso Rusijos nacionaliniam turto fondui, kurį kontroliuoja vyriausybė.

 

Anksčiau „Sberbank“ skundėsi visą parą veikiančiomis programišių atakomis. Stanislavas Kuznecovas teigė, kad įmonės tinklą nuolat atakuoja galingas kompiuterių tinklas, susidedantis iš daugiau nei 27 000 įrenginių.

Buvo informacijos, kad įsilaužėliai „nutekino“ 110 tūkstančių „Sberbank“ klientų kortelių duomenis, įskaitant numerius, CVV kodus, galiojimo datą. Turint šią informaciją galima pavogti pinigus iš rusų sąskaitų arba panaudoti pinigų plovimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(118)
(1)
(117)

Komentarai ()