Pavojinga situacija: Johnsonas turėjo dalyvauti konferencijoje, bet metė viską ir skubiai lėkė į Ukrainą, bando gelbėti padėtį  ()

JK ir toliau teiks Ukrainai „strateginį atsparumą“ - apie tai, savo antrojo vizito metu, užtikrintai pareiškė JK premjeras Borisas Johnsonas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JK svarbu parodyti, kad Ukraina „gali ir laimės“ kare prieš Rusiją. Didžioji Britanija ir toliau teiks Ukrainai „strateginį atsparumą“.

Anot portalo „The Guardian“, tokius pareiškimus per pokalbį su žurnalistais išsakė JK premjeras Borisas Johnsonas. Vyriausybės vadovas kalbėjo apie tai, grįžęs iš Kyjivo, kur lankėsi antrą kartą po plataus masto Rusijos invazijos.

„Rusai eina į priekį centimetras po centimetro ir mums gyvybiškai svarbu parodyti, kad žinome tiesą, t.y. tai, kad Ukraina gali laimėti ir laimės“, – sakė Johnsonas.

„Reuters“ žiniomis, kai kurie premjero konservatorių partijos nariai buvo nepatenkinti premjero sprendimu vykti į Kyjivą. Johnsonas išvyko į Kyjivą, užuot dalyvavęs konferencijoje Šiaurės Anglijoje. Tačiau premjeras paaiškino, kodėl lankėsi Ukrainoje. Dabar pasaulis „pradeda pavargti“ nuo karo, todėl svarbu parodyti palaikymą  šaliai.

„Pasaulis pavargsta nuo Ukrainos, todėl labai svarbu parodyti, kad esame su jais ilgą laiką ir suteikiame jiems reikiamą strateginį atsparumą“, – apibendrino Johnsonas.

 

Primename, Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Kyjive lankėsi birželio 17 d. Jis su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu aptarė situaciją fronte ir žingsnius pergalės link.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(87)
(4)
(83)

Komentarai ()