[Žinios trumpai] Paragino Ukrainoje pakartoti oro mūšį dėl Anglijos – Rusijai smogtų JK, Lenkija, sąjungoje būtų ir Lietuva  ()

Politologas Andrejus Piontkovskis įvertino naujos sąjungos tarp Ukrainos, Didžiosios Britanijos, Lenkijos ir Baltijos šalių perspektyvas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-19 [Žinios trumpai] Paragino Ukrainoje pakartoti oro mūšį dėl Anglijos – Rusijai smogtų JK, Lenkija, sąjungoje būtų ir Lietuva  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujo aljanso tarp Ukrainos, Didžiosios Britanijos, Lenkijos ir Baltijos šalių sukūrimas gali išspręsti pagrindinę Ukrainos valstybės problemą – NATO nenorą tiesiogiai kariauti su Rusija.

Tokį požiūrį televizijos kanalo „Ukraina 24“ eteryje išsakė politologas ir publicistas Andrejus Piontkovskis.

Jis teigė, kad Šiaurės Atlanto Aljanse yra keturios šalys – Vokietija, Prancūzija, Italija ir Vengrija, kurios „blokuoja karinės pagalbos teikimą Ukrainai“. Specialistas įsitikinęs, kad šią problemą galėtų išspręsti naujos sąjungos sukūrimas.

Be to, pašnekovas ragino pakartoti 1940-ųjų mūšį dėl Anglijos Ukrainoje.

„Ukraina – 2022 – tai Anglija – 1940, kuri kovojo viena su Hitleriu, kaip dabar Ukraina kovoja su Putinu. Lemiamas buvo oro mūšis Anglijai 1940 m., kai buvo nugalėta vokiečių aviacija. Mūšyje aktyviai dalyvavo lenkų lakūnai. Pakartokite šią 1940 m. vasarą mūšyje už Ukrainą. Man atrodo, kad tai labai perspektyvi idėja“, – pastebėjo ekspertas.

 

Analitikas mano, kad su šių šalių pagalba Ukraina gali pasiekti visišką oro viršenybę.

Anksčiau A. Piontkovskis teigė, kad Vokietija ir Prancūzija „nesuinteresuotos Ukrainos pergale“, nes bijo prarasti savo geopolitinę reikšmę. Anot analitiko, Paryžius ilgą laiką atlieka „Trojos arklio“ vaidmenį.

Piontkovskis mano, kad Rusijos elitas, įskaitant patį Putiną, dabar bando išsisukti nuo absoliutaus pralaimėjimo kare su Ukraina scenarijaus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(5)
(45)

Komentarai ()

Susijusios žymos: