[Žinios trumpai] Įvardinta data, kada A. Lukašenka gali atidaryti antrąjį frontą: vyksta lenktynės su laiku  ()

Neteisėtas Baltarusijos lyderis Aleksandras Lukašenka Rusijai invazijos į Ukrainą metu padėjo keliais būdais, įskaitant ir leidimą naudoti Baltarusijos teritoriją. Tačiau Baltarusijos ginkluotosios pajėgos į konfliktą aktyviai neįsitraukė. Bet gal dar įsitrauks?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Olegas Ždanovas, Ukrainos atsargos pulkininkas ir karybos ekspertas, dažnai sulaukia kalusimų apie Baltarusiją. Ypač dabar, kai Baltarusija prie Ukrainos sienos rikiuoja naujus karinius dalinius.

Štai kaip jis atsakė į klausimą, ar baltarusijos kariai ilgai laikysis prie Ukrainos sienos - „Deja, neribotą laiką, kol Baltarusijoje neprasidės ekonominė krizė. O ji jau ateina. Baltarusija yra kaip mažas Rusijos veidrodis - kai Rusijoje prasideda krizė, ji netrukus dešimteriopai pasirodo ir Baltarusijoje. Iki to laiko, Lukašenka drebins mūsų nervus ir vykdys tas pratybas“.

Nors dalis tų pajėgų yra prastai paruoštos, Ždanovas mano, kad netrukus baltarusijos kariai bus visiškai pasirengę aktyvioms operacijoms. „Jei Lukašenka laikysis klasikinės schemos ir tie kariai dar mėnesį ar du treniruosis, o paskui atliks taktinius mokymus, tai iki rugsėjo pabaigos ar spalio pradžios šios ginkluotosios pajėgos bus paruoštos kariavimui.“

(3)
(15)
(-12)

Komentarai ()