[Žinios trumpai] Vokiečių generolas gavo duomenis ir visiškai apšalo: „Dar labiau stebina, kokios drąsios yra Ukrainos oro pajėgos“  (3)

Ketvirtą mėnesį po pilno masto karinės invazijos į Ukrainos teritoriją Rusija turi reikšmingą kiekybinį lėktuvų pranašumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai, pasak Bundesvero spaudos tarnybos, sakė Vokietijos oro pajėgų generalinis inspektorius generolas leitenantas Ingo Gerhartsas.

Gerhartsas sakė, kad „žavisi ukrainiečių drąsa ir narsa“. Kartu jis pridūrė, kad „reikia būti realistais: jų galimybės, palyginti su Rusija, yra itin ribotos“.

Vokiečių generolas sakė, kad „sunku tiksliai pasakyti, koks jėgų santykis“ yra ore, ir užsiminė, kad „nuo 1 iki 10“ nėra palankus Ukrainai.

„Tai yra Dovydo ir Galijoto kova. Dar labiau stebina, kokios drąsios yra Ukrainos oro pajėgos“, – sakė Gerhartsas.

Tuo pačiu Vokietijos oro pajėgų generalinis inspektorius pažymėjo, kad pritaria šalies vadovybės sprendimui virš Ukrainos nenustatyti neskraidymo zonos, nes tai, jo nuomone, leido išvengti tiesioginės karinės NATO ir Rusijos konfrontacijos.

Karas Ukrainoje ir NATO pozicija:

Birželio 29–30 dienomis Ispanijoje vyks 30 NATO valstybių narių valstybių ir vyriausybių vadovų susitikimas.

Stoltenbergas patvirtino, kad Aljansas tikisi Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio dalyvavimo viršūnių susitikime Madride.

 

Ukraina atsidūrė situacijoje, kai būtina per trumpiausią laiką pereiti prie NATO šalių ginkluotės. Prezidentūra jau išsakė artilerijos, tankų, šarvuočių ir kitų ginklų poreikį.

Birželio 13 dieną Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas paskelbė, kad Ukraina gali per mėnesį perkelti savo ginkluotę pagal NATO standartus.

 

Birželio 15 d. tapo žinoma, kad NATO rengia Ukrainos ginkluotųjų pajėgų perėjimo prie vakarietiškos ginkluotės planą.

Birželio 18 dieną Vokietijos oro pajėgų generalinis inspektorius generolas leitenantas Ingo Gerhartsas paskelbė, kad NATO reikia pasiruošti panaudoti branduolinį ginklą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(48)
(1)
(47)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: