Labai skaudus smūgis okupantams - gigantiškos galios sprogimas buvo tarsi Hirošima: įspūdingi nuostoliai, kariuomenė demoralizuota  (1)

Labai skaudus smūgis okupantams buvo rusiško amunicijos sandėlio sunaikinimas Chrustalno (buvęs Krasny Lučas) mieste.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs rusų samdinys Andrejus Morozovas patvirtino, kad okupantai prarado didelį Rusijos amunicijos sandėlį okupuotame Chrustalne (buvusiame Krasny Luče). Okupantai įvykį sutiko itin skaudžiai.

Vienoje Chrustalno įmonių rusai įrengė amunicijos sandėlį. Jie ten laikė sviedinius dar prieš visapusišką Rusijos invaziją į Ukrainą, o po vasario 24 d. smarkiai padidino amunicijos kiekį.

„Kai kurios sprogimų apylinkėse išbarstytos detalės identifikuojamos nevaldomos aviacinės raketos (NURS), o kai kurie ypač apsišvietę asmenys sako, kad ten gulėjo ir priešlėktuvinės raketos“, – rašė rusų samdinys. Morozovas pabrėžė, kad rusiškų sviedinių sprogdinimo galia yra milžiniška. Dėl to jis padarė išvadą, kad šaudmenys buvo ne sutelkti įmonės teritorijoje, o tiesiog sumesti į vieną krūvą.

„Pirmojo sprogimo galia buvo tokia, kad žmonės linkę manyti, jog nemaža dalis importuotų šaudmenų buvo tiesiog sukrauta į vieną vietą, neatsižvelgiant į tai, kad gamyklos teritorija didžiulė ir ją būtų galima teisingai sutvarkyti, apsieiti be Hirošimos lygio sprogimo“, – skundėsi Morozovas.

 

Jis paaiškino, kad tarp įsibrovėlių pasklido žinia apie tokį kerintį pralaimėjimą. Samdinys taip pat patikslino, kad po smūgio rusų įsibrovėliai „nepaprastu greičiu“ ėmė išvežti likusius ešelonus su amunicija, laukdami naujų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atakų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(248)
(4)
(244)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: